Heerlijke hartige tofuburger
Zet uw tanden in de rijke wereld van vegetarische lekkernijen met deze burger met gekaramelliseerde tofu en champignons, om van te watertanden. Geserveerd met een pittige saus is deze burger een wonder voor iedereen die verlangt naar een vegetarisch meesterwerk!
Ingrediënten
Saus:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1
120 g champignons – ½ citroen (voor citroensap) – 1 eetlepel olijfolie
Snijd de champignons in plakjes, smeer ze in met citroensap en bak in olijfolie.
Stap 2
180 g gerookte tofu – 1 eetlepel aardappelzetmeel – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 eetlepels honing
Snijd de tofu in de lengte doormidden, bedek met aardappelzetmeel en bak deze in Kikkoman Sesamolie tot ze goudbruin zijn. Verhit de Kikkoman Sojasaus en honing in een aparte pan en karamelliseer hierin de gebakken tofu.
Stap 3
1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 eetlepels pittige ketchup – 1 theelepel mayonaise – 2 eetlepels gehakte peterselie – 1 theelepel gehakte rode peper – 2 haverbroodjes – 20 g rucola – 1 tomaat
Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd de haverbroodjes helemaal open en leg op de onderste helft de rucola, 2 plakjes tomaat en de gefrituurde tofu. Verdeel de saus over de tofu en plaats de bovenste helft van het broodje erop.
Recept-ID 1249
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer