

Heerlijke hartige tofuburger
Zet uw tanden in de rijke wereld van vegetarische lekkernijen met deze burger met gekaramelliseerde tofu en champignons, om van te watertanden. Geserveerd met een pittige saus is deze burger een wonder voor iedereen die verlangt naar een vegetarisch meesterwerk!
Voorbereiding
Stap 1

120 g champignons – ½ citroen (voor citroensap) – 1 el olijfolie
Snijd de champignons in plakjes, smeer ze in met citroensap en bak in olijfolie.
Stap 2

180 g gerookte tofu – 1 el aardappelzetmeel – 2 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el honing
Snijd de tofu in de lengte doormidden, bedek met aardappelzetmeel en bak deze in Kikkoman Sesamolie tot ze goudbruin zijn. Verhit de Kikkoman Sojasaus en honing in een aparte pan en karamelliseer hierin de gebakken tofu.
Stap 3

1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el pittige ketchup – 1 tl mayonaise – 2 el gehakte peterselie – 1 tl gehakte rode peper – 2 haverbroodjes – 20 g rucola – 1 tomaat
Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd de haverbroodjes helemaal open en leg op de onderste helft de rucola, 2 plakjes tomaat en de gefrituurde tofu. Verdeel de saus over de tofu en plaats de bovenste helft van het broodje erop.
Recept-ID 1249
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer