Heerlijke hartige tofuburger

totale tijd 25 min.
15 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Zet uw tanden in de rijke wereld van vegetarische lekkernijen met deze burger met gekaramelliseerde tofu en champignons, om van te watertanden. Geserveerd met een pittige saus is deze burger een wonder voor iedereen die verlangt naar een vegetarisch meesterwerk!

Ingrediënten

2 porties
120 g
champignons
 ½ 
citroen (voor citroensap)
1 eetlepel
olijfolie
180 g
gerookte tofu
1 eetlepel
aardappelzetmeel
2 eetlepels
honing

Saus:

2 eetlepels
pittige ketchup
1 theelepel
mayonaise
2 eetlepels
gehakte peterselie
1 theelepel
gehakte rode peper

Extra:

2 
haverbroodjes
20 g
rucola
1 
tomaat
Voedingswaarde (per portie): 2932 kJ  /  701 kcal
33,5 g Vetten
26 g Eiwitten
74 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

120 g champignons –  ½  citroen (voor citroensap) – 1 eetlepel olijfolie

Snijd de champignons in plakjes, smeer ze in met citroensap en bak in olijfolie.

Stap 2

180 g gerookte tofu – 1 eetlepel aardappelzetmeel – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels honing

Snijd de tofu in de lengte doormidden, bedek met aardappelzetmeel en bak deze in Kikkoman Sesamolie tot ze goudbruin zijn. Verhit de Kikkoman Sojasaus en honing in een aparte pan en karamelliseer hierin de gebakken tofu.

Stap 3

1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels pittige ketchup – 1 theelepel mayonaise – 2 eetlepels gehakte peterselie – 1 theelepel gehakte rode peper – 2  haverbroodjes – 20 g rucola – 1  tomaat

Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd de haverbroodjes helemaal open en leg op de onderste helft de rucola, 2 plakjes tomaat en de gefrituurde tofu. Verdeel de saus over de tofu en plaats de bovenste helft van het broodje erop.

Recept-ID 1249

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

120 g champignons –  ½  citroen (voor citroensap) – 1 eetlepel olijfolie

Snijd de champignons in plakjes, smeer ze in met citroensap en bak in olijfolie.

180 g gerookte tofu – 1 eetlepel aardappelzetmeel – 2 eetlepels Kikkoman Geroosterde Sesamolie2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels honing

Snijd de tofu in de lengte doormidden, bedek met aardappelzetmeel en bak deze in Kikkoman Sesamolie tot ze goudbruin zijn. Verhit de Kikkoman Sojasaus en honing in een aparte pan en karamelliseer hierin de gebakken tofu.

1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels pittige ketchup – 1 theelepel mayonaise – 2 eetlepels gehakte peterselie – 1 theelepel gehakte rode peper – 2  haverbroodjes – 20 g rucola – 1  tomaat

Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd de haverbroodjes helemaal open en leg op de onderste helft de rucola, 2 plakjes tomaat en de gefrituurde tofu. Verdeel de saus over de tofu en plaats de bovenste helft van het broodje erop.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.