Loempia's met kippenborst à la Kikkoman
Loempia's met kippenborst à la Kikkoman

Loempia's met kippenborst à la Kikkoman

totale tijd30 min.
30 min.voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
4 
kipfilets
2 el
sherry
2 el
walnootolie
1 
rode paprika
1 
gele paprika
1 
groene paprika
100 g
witte kool
50 g
taugé
2 el
sesamolie
zout
vers gemalen peper
8 
blaadjes loempiadeeg (in de Aziatische winkel en in de levensmiddelenzaak verkrijgbaar)
1 
eidooier
vet voor het bakken
Voedingswaarde (per portie):1661 kJ / 396 kcal

Voorbereiding

Stap 1

Halveer de voorbereide kippenborstfilet  en bestrijk het met een marinade van sojasaus, sherry en walnootolie. Snijd de paprika’s en witte kool in reepjes. Braad in verhitte olie de kippenborstfilets goed aan en zet dit opzij  (warm houden). Stoof de groenten in het resterende vet, breng het op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Leg de deegblaadjes naast elkaar, verdeel de kipfilets erover en bedek het met de groenten. Leg eerst het onderste deeggedeelte over de vulling, dan de zijden rechts en links erover slaan, vervolgens de randen met eigeel bestrijken, dichtrollen en in het verhitte vet goudbruin bakken.

Stap 2

Serveer naar wens met sojasaus als dip.

Recept-ID 3

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Halveer de voorbereide kippenborstfilet  en bestrijk het met een marinade van sojasaus, sherry en walnootolie. Snijd de paprika’s en witte kool in reepjes. Braad in verhitte olie de kippenborstfilets goed aan en zet dit opzij  (warm houden). Stoof de groenten in het resterende vet, breng het op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Leg de deegblaadjes naast elkaar, verdeel de kipfilets erover en bedek het met de groenten. Leg eerst het onderste deeggedeelte over de vulling, dan de zijden rechts en links erover slaan, vervolgens de randen met eigeel bestrijken, dichtrollen en in het verhitte vet goudbruin bakken.

Serveer naar wens met sojasaus als dip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.