

Amarantbowl met oesterzwammen en gepocheerd ei
Deze gezonde bowl combineert oesterzwammen gesauteerd in Kikkoman-sojasaus en Spaanse peper, met knapperige selderij en gepeperde rucola op een bedje van eiwitrijke amarantkorrels. Een heerlijk vegetarisch receptidee voor de lunch of het diner.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Kook de amarant in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij zacht wordt.
Stap 2
Snij de selderij in stukjes van ½ cm. Doe in een kom met de rucola en de olijfolie.
Stap 3
Meng de schoongemaakte oesterzwammen met Kikkoman Sojasaus, Spaanse peper en kruiden en bak ze in olijfolie.
Stap 4
Bereid de eieren als alles klaar is. Kook water in een diepe pan en voeg azijn toe. Roer met een lepel om een draaikolk te creëren en breek er een ei in. Herhaal dit met het andere ei. Zet het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt en pocheer elk ei 2,5 minuten.
Stap 5
Serveer de amarant met oesterzwammen, saladegroenten en een gepocheerd ei op smaak gebracht met Spaanse en witte peper.
Recept-ID 1048
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer