Amarantbowl met oesterzwammen en gepocheerd ei
Amarantbowl met oesterzwammen en gepocheerd ei

Amarantbowl met oesterzwammen en gepocheerd ei

4,3 3 beoordelingen
totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Deze gezonde bowl combineert oesterzwammen gesauteerd in Kikkoman-sojasaus en Spaanse peper, met knapperige selderij en gepeperde rucola op een bedje van eiwitrijke amarantkorrels. Een heerlijk vegetarisch receptidee voor de lunch of het diner.

Ingrediënten

2 porties
100 g
amarant
40 g
rucola
100 g
selderij
1 el
olijfolie
2 
eieren
 ½ tl
appelciderazijn
1 tl
gehakte Spaanse peper
 ½ tl
rode peper
150 g
oesterzwammen
1 el
gehakte Spaanse peper
2 el
gehakte bieslook
1 el
gehakte peterselie
2 el
olijfolie
Voedingswaarde (per portie):2.106 kJ / 503 kcal
28,9 gVetten
18 gEiwitten
39,9 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de amarant in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij zacht wordt.

Stap 2

Snij de selderij in stukjes van ½ cm. Doe in een kom met de rucola en de olijfolie.

Stap 3

Meng de schoongemaakte oesterzwammen met Kikkoman Sojasaus, Spaanse peper en kruiden en bak ze in olijfolie.

Stap 4

Bereid de eieren als alles klaar is. Kook water in een diepe pan en voeg azijn toe. Roer met een lepel om een draaikolk te creëren en breek er een ei in. Herhaal dit met het andere ei. Zet het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt en pocheer elk ei 2,5 minuten.

Stap 5

Serveer de amarant met oesterzwammen, saladegroenten en een gepocheerd ei op smaak gebracht met Spaanse en witte peper.

Recept-ID 1048

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de amarant in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking tot hij zacht wordt.

Snij de selderij in stukjes van ½ cm. Doe in een kom met de rucola en de olijfolie.

Meng de schoongemaakte oesterzwammen met Kikkoman Sojasaus, Spaanse peper en kruiden en bak ze in olijfolie.

Bereid de eieren als alles klaar is. Kook water in een diepe pan en voeg azijn toe. Roer met een lepel om een draaikolk te creëren en breek er een ei in. Herhaal dit met het andere ei. Zet het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt en pocheer elk ei 2,5 minuten.

Serveer de amarant met oesterzwammen, saladegroenten en een gepocheerd ei op smaak gebracht met Spaanse en witte peper.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.