

Pittige tonijn- en zalmrolletjes
2 heerlijke rolletjes; één met tonijn en één met zalm, perfect gekruid met Kikkoman kimchi saus.
Ingrediënten
Voor de pikante tonijn
Voor de pikante zalm
Voor de kimchi mayonaise (meng 1:1)
Voor de topping
Voorbereiding
Stap 1
Voor de pikante tonijnrolletjes, hak de tonijn in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie.
Stap 2
Voor de pikante zalmrolletjes, hak 50 g zalm in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie. Snijd de resterende 50 g zalm in dunne reepjes.
Stap 3
Was de groenten, dep ze droog en snijd de komkommer en gele paprika in reepjes. Snijd de avocado in dunne schijfjes.
Stap 4
Meng voor de kimchi mayonaise de ingrediënten door elkaar.
Stap 5
Leg 1 norivel op het werkvlak.
Stap 6
Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.
Stap 7
Draai het volledig om.
Stap 8
Voor de pikante tonijnrolletjes, doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en avocado in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde tonijn op.
Stap 9
Rol het geheel op met de handen, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol.
Stap 10
Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.
Stap 11
Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes.
Stap 12
Doe op beide kanten van elke rol sesamzaadjes
Stap 13
Voor de pikante zalmrolletjes, leg 1 norivel op het werkvlak.
Stap 14
Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.
Stap 15
Draai het volledig om.
Stap 16
Doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en gele paprika in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde zalm op.
Stap 17
Rol het geheel op met de handen, leg afwisselend dungesneden zalm en avocado op de rol, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol.
Stap 18
Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.
Stap 19
Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes.
Stap 20
Indien gewenst, serveer het met een topping (bijv. tuinkers, tobiko) en de rest van de kimchi mayonaise.
Recept-ID 1025
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer