Geroosterde Oosterse Zoetzure Spareribs
Zoetzure spareribs gemarineerd in Kikkoman sojasaus, gember, citroen, sesamolie, honing en sesamzaadjes. Het glazuur wordt heerlijk plakkerig, dus servetten zijn een must!
Ingrediënten
Voor de marinade:
Voor de salade:
Voorbereiding
Stap 1
Kook de spareribs in een pan met kokend gezouten water in ca. 50-70 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de ribben. Giet af en laat een beetje afkoelen.
Stap 2
Bereid de marinade door de citroen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de citroen en pers het sap eruit. Schil de gember en de knoflook en hak beide fijn. Meng de citroenrasp en -sap, Kikkoman Sojasaus, olijfolie, sesamolie, honing, azijn, gember, knoflook, peper en sesamzaadjes door elkaar. Bestrijk de spareribs met de marinade en zet ze ongeveer 2 à 3 uur in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.
Stap 3
Bereid ondertussen de salade door de mango te schillen en het vruchtvlees van de pit te snijden. Snijd het vruchtvlees van de mango in dunne reepjes. Snijd de sla in plakjes, was ze en droog ze. Was en schil de wortelen en schaaf er dunne linten af met een dunschiller. Was de gekiemde zaden indien nodig.
Stap 4
Meng voor de dressing 4 eetlepels in plakjes gesneden mango, de olijfolie, de azijn, het appelsap, de Kikkoman Sojasaus en de ahornsiroop in een blender. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om.
Stap 5
Leg de spareribs op de barbecue voor ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte en de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Lak indien nodig de spareribs met de rest van de marinade terwijl de ribben gaar worden. Serveer met de salade.
Tip:
Door de ribbetjes voor te koken in gezouten water, verkort de tijd dat ze nodig hebben op de barbecue aanzienlijk en blijven ze sappig en vol van smaak.
De marinade smaakt ook heerlijk op kip drumsticks, biefstuk en varkenskoteletten. Laat de spareribs een nachtje marineren om de smaak van de marinade volledig tot zijn recht te laten komen.
Recept-ID 863
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer