Pittige zalm met harissa & groentenwok
Pittige zalm met harissa & groentenwok

Pittige zalm met harissa & groentenwok

5 1 beoordelingen
totale tijd60 min.
15 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
30 min.marineertijd

Dit visgerecht geïnspireerd op het Midden-Oosten combineert de zachte smaak van zalm met de pittige kick van chilipeper. Knapperige asperge, broccoli en courgette geven het een extra bite.

Ingrediënten

2 porties
300 g
zalmfilet zonder huid en graat
200 g
groene asperges
150 g
broccoliroosjes
200 g
courgette
1 bos(je)
lente-ui
Olie om te bakken (bv. raapzaadolie)
100 ml
kokosmelk of kokoscrème
1 handvol
Thaise basilicum (optioneel)

Saus:

3 cm
verse gember
1 tl
Massaman currypasta (of Thaise rode currypasta)
1 el
vissaus
1 el
gehakt citroengras
1 el
harissa

Garnering:

 ½ 
limoen
Suiker naar smaak
Voedingswaarde (per portie):2600 kJ / 621 kcal
41 gVetten
44 gEiwitten
21 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de zalm in blokjes.

Stap 2

Rasp de gember en voeg Kikkoman Sojasaus, currypasta, vissaus, citroengras en harissa toe. Meng goed en marineer de zalm circa 30 minuten in dit mengsel. Bewaar de overgebleven marinade.

Stap 3

Snijd de groene asperges en broccoli in kleine stukjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Hak de lente-ui en Thaise basilicum en zet apart.

Stap 4

Verhit olie in een koekenpan. Bak de zalm op hoog vuur tot deze aan beide kanten bruin is. Haal de zalm uit de pan.

Stap 5

Bak in dezelfde pan de gesneden groenten (behalve de lente-ui) en bak 2 minuten. Voeg de overige zalmmarinade en lente-ui toe en roerbak dit nog 1 minuut. Giet ten slotte de kokosmelk en de gebakken zalm erbij en voeg gehakte Thaise basilicum toe. Roerbak dit nog even.

Stap 6

Serveer met een halve limoen en suiker naar smaak.

Tip:

Bak de zalm heel kort aan, zodat deze niet uit elkaar valt in de pan.

Recept-ID 1394

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de zalm in blokjes.

Rasp de gember en voeg Kikkoman Sojasaus, currypasta, vissaus, citroengras en harissa toe. Meng goed en marineer de zalm circa 30 minuten in dit mengsel. Bewaar de overgebleven marinade.

Snijd de groene asperges en broccoli in kleine stukjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Hak de lente-ui en Thaise basilicum en zet apart.

Verhit olie in een koekenpan. Bak de zalm op hoog vuur tot deze aan beide kanten bruin is. Haal de zalm uit de pan.

Bak in dezelfde pan de gesneden groenten (behalve de lente-ui) en bak 2 minuten. Voeg de overige zalmmarinade en lente-ui toe en roerbak dit nog 1 minuut. Giet ten slotte de kokosmelk en de gebakken zalm erbij en voeg gehakte Thaise basilicum toe. Roerbak dit nog even.

Serveer met een halve limoen en suiker naar smaak.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.