

Pittige zalm met harissa & groentenwok
Dit visgerecht geïnspireerd op het Midden-Oosten combineert de zachte smaak van zalm met de pittige kick van chilipeper. Knapperige asperge, broccoli en courgette geven het een extra bite.
Ingrediënten
Saus:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de zalm in blokjes.
Stap 2
Rasp de gember en voeg Kikkoman Sojasaus, currypasta, vissaus, citroengras en harissa toe. Meng goed en marineer de zalm circa 30 minuten in dit mengsel. Bewaar de overgebleven marinade.
Stap 3
Snijd de groene asperges en broccoli in kleine stukjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Hak de lente-ui en Thaise basilicum en zet apart.
Stap 4
Verhit olie in een koekenpan. Bak de zalm op hoog vuur tot deze aan beide kanten bruin is. Haal de zalm uit de pan.
Stap 5
Bak in dezelfde pan de gesneden groenten (behalve de lente-ui) en bak 2 minuten. Voeg de overige zalmmarinade en lente-ui toe en roerbak dit nog 1 minuut. Giet ten slotte de kokosmelk en de gebakken zalm erbij en voeg gehakte Thaise basilicum toe. Roerbak dit nog even.
Stap 6
Serveer met een halve limoen en suiker naar smaak.
Tip:
Bak de zalm heel kort aan, zodat deze niet uit elkaar valt in de pan.
Recept-ID 1394
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer