Thaise wok met varkensgehakt, kool & chili
Thaise wok met varkensgehakt, kool & chili

Thaise wok met varkensgehakt, kool & chili

3,5 4 beoordelingen
totale tijd25 min.
10 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Dit kleurrijke wokgerecht met varkensvlees combineert Thais geïnspireerde specerijen met knapperige kool en de kick van chili voor een gerecht vol smaak, dat in enkele minuten klaar is.

Ingrediënten

2 porties
300 g
varkensgehakt
100 g
kool
2 
sjalotten
4 
knoflooktenen
2 
chilipepers
150 g
boterbonen
4 el
olie om te bakken (bv. raapzaadolie)
15 g
versgemalen gember
1 bos(je)
Thaise basilicum (bewaar enkele blaadjes voor garnering)
1 el
vissaus
1 ½ el
oestersaus (optioneel)
Voedingswaarde (per portie):2512 kJ / 600 kcal
38 gVetten
40 gEiwitten
21 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Hak de kool fijn. Snijd de sjalotten in reepjes. Hak de knoflook en chilipeper fijn. Snijd de boterbonen in stukjes van 2-3 cm.

Stap 2

Verhit olie in de pan. Voeg de sjalotten en chilipeper toe en bak tot de sjalotten zacht en bruin worden. Voeg aan het eind van de baktijd de knoflook en gember toe.

Stap 3

Rul het gehakt. Bak op hoog vuur tot het vlees aan alle kanten bruin is. Voeg na 2 minuten de kool en boterbonen toe en bak 2 minuten samen met het vlees. Voeg de Thaise basilicumblaadjes toe en bak tot ze slinken. Voeg Kikkoman Sojasaus, vissaus en oestersaus toe en meng goed.

Stap 4

Serveer gegarneerd met de overige Thaise basilicum.

Tip:

Dit gerecht is lekker met rijst en gebakken ei.

Recept-ID 1391

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Hak de kool fijn. Snijd de sjalotten in reepjes. Hak de knoflook en chilipeper fijn. Snijd de boterbonen in stukjes van 2-3 cm.

Verhit olie in de pan. Voeg de sjalotten en chilipeper toe en bak tot de sjalotten zacht en bruin worden. Voeg aan het eind van de baktijd de knoflook en gember toe.

Rul het gehakt. Bak op hoog vuur tot het vlees aan alle kanten bruin is. Voeg na 2 minuten de kool en boterbonen toe en bak 2 minuten samen met het vlees. Voeg de Thaise basilicumblaadjes toe en bak tot ze slinken. Voeg Kikkoman Sojasaus, vissaus en oestersaus toe en meng goed.

Serveer gegarneerd met de overige Thaise basilicum.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.