Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoeken’ vegetarisch
Ingrediënten
Voor de vegetarische okonomiyaki-saus:
Voor het deeg:
Voorbereiding
Stap 1
Doe voor de voor de vegetarische okonomiyaki-saus alle ingrediënten in een schaal, en meng ze met een handmixer tot een gladde saus.
Stap 2
Maak de spitskool, courgette en paprika schoon, snijd ze in strepen van ca. 3 cm lang en was hem. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in mm van 2-3 mm en was ze.
Stap 3
Pureer voor het deeg tofu met een handmixer en meng het goed met instant groentebouillon en aardappelmeel. Doe de gesneden groente en maïs erbij en meng alles.
Stap 4
Verwarm in een grote pan (min. 32 cm Ø) 1 el olie, doe de helft van het deeg-groentemengsel in de pan, verdeel daarbij de groente gelijkmatig en maak met een spatel van het mengsel twee cirkels van ca. 15-18 cm. Strooi er 1 el gebakken uitjes op en bak op gemiddeld vuur 2-3 minuten.
Stap 5
Draai voorzichtig met een bakspaan en bak nogmaals 2-3 minuten (zet de warmte wat lager). Bereid nog twee pannenkoeken op dezelfde manier. Was de bieslook, dep hem droog en snijd hem in rolletjes.
Stap 6
Leg de okonomiyaki met de groentekant naar boven op twee borden en besprenkel met de vegetarische okonomiyaki-saus. Bestrooi met bieslook en serveer.
Recept-ID 31
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer