Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoeken’ vegetarisch

totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

2 porties

Voor de vegetarische okonomiyaki-saus:

3 eetlepels
ketchup
1 eetlepel
blauwebessenmarinade
1 snufje
zout, peper, muskaat, karwij
100 g
spitskool
50 g
courgette
 ¼ 
rode paprika
2 
lente-uitjes
2 eetlepels
maïs (uit blik)
2 eetlepels
plantaardige olie
2 eetlepels
gebakken uitjes
2 ½ 
stengels bieslook

Voor het deeg:

300 g
tofu (zacht)
6 eetlepels
aardappelmeel
Voedingswaarde (per portie): 2443 kJ  /  583 kcal
28,6 g Vetten
29,8 g Eiwitten
48,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe voor de voor de vegetarische okonomiyaki-saus alle ingrediënten in een schaal, en meng ze met een handmixer tot een gladde saus.

Stap 2

Maak de spitskool, courgette en paprika schoon, snijd ze in strepen van ca. 3 cm lang en was hem. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in mm van 2-3 mm en was ze.

Stap 3

Pureer voor het deeg tofu met een handmixer en meng het goed met instant groentebouillon en aardappelmeel. Doe de gesneden groente en maïs erbij en meng alles.

Stap 4

Verwarm in een grote pan (min. 32 cm Ø) 1 el olie, doe de helft van het deeg-groentemengsel in de pan, verdeel daarbij de groente gelijkmatig en maak met een spatel van het mengsel twee cirkels van ca. 15-18 cm. Strooi er 1 el gebakken uitjes op en bak op gemiddeld vuur 2-3 minuten.

Stap 5

Draai voorzichtig met een bakspaan en bak nogmaals 2-3 minuten (zet de warmte wat lager). Bereid nog twee pannenkoeken op dezelfde manier. Was de bieslook, dep hem droog en snijd hem in rolletjes.

Stap 6

Leg de okonomiyaki met de groentekant naar boven op twee borden en besprenkel met de vegetarische okonomiyaki-saus. Bestrooi met bieslook en serveer.

Recept-ID 31

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe voor de voor de vegetarische okonomiyaki-saus alle ingrediënten in een schaal, en meng ze met een handmixer tot een gladde saus.

Maak de spitskool, courgette en paprika schoon, snijd ze in strepen van ca. 3 cm lang en was hem. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in mm van 2-3 mm en was ze.

Pureer voor het deeg tofu met een handmixer en meng het goed met instant groentebouillon en aardappelmeel. Doe de gesneden groente en maïs erbij en meng alles.

Verwarm in een grote pan (min. 32 cm Ø) 1 el olie, doe de helft van het deeg-groentemengsel in de pan, verdeel daarbij de groente gelijkmatig en maak met een spatel van het mengsel twee cirkels van ca. 15-18 cm. Strooi er 1 el gebakken uitjes op en bak op gemiddeld vuur 2-3 minuten.

Draai voorzichtig met een bakspaan en bak nogmaals 2-3 minuten (zet de warmte wat lager). Bereid nog twee pannenkoeken op dezelfde manier. Was de bieslook, dep hem droog en snijd hem in rolletjes.

Leg de okonomiyaki met de groentekant naar boven op twee borden en besprenkel met de vegetarische okonomiyaki-saus. Bestrooi met bieslook en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.