Limoenzalm op sinaasappel- en komkommersalade
Voorbereiding
Stap 1
Meng de Tamari glutenvrije sojasaus met de iets fijngedrukte stengel citroengras, limoensap en olie. Was en droog de zalmfilets, bestrijk de zalm met de marinade en zet dit afgedekt ca. 30 minuten koud weg.
Stap 2
Schil en fileer voor de salade de sinaasappels (vruchtvlees tussen de vliesjes eruit snijden). Schil de komkommer over de lengte met een aspergeschiller en snijd vervolgens in lange repen. Was de waterkers en trek de blaadjes eraf. Meng de olie, azijn en sojasaus en breng dit op smaak met peper en suiker.
Stap 3
Braad de zalmfilets in een pan met antiaanbaklaag aan en draai af en toe om. Voeg de resterende marinade toe en laat het ca. 5 - 10 minuten braden. Rangschik de sla op de borden, besprenkel de dressing hierover en leg de zalm hier bovenop en serveer uit.
Tip:
Marineer de zalm niet langer dan 30 minuten omdat de vis anders door het citroensap hard en wit zou kunnen worden alsof hij gekookt is. Voordat u de zalm in de pan legt, moet u controleren of de pan goed heet is. Als dat niet het geval is, zou de vis in de pan blijven plakken en uit elkaar vallen als u de filets wilt omdraaien.
Recept-ID 151
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer