Limoenzalm op sinaasappel- en komkommersalade

totale tijd 60 min.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. marineertijd

Ingrediënten

4 porties
4 
zalmfilets (elk ca. 150 g)
1 
stengel citroengras
sap van 1 limoen
1 theelepel
plantaardige olie

Voor de salade:

2 
sinaasappels
1 
komkommer
1 bos(je)
waterkers
4 eetlepels
plantaardige olie
2 eetlepels
rijstazijn
vers gemalen peper
Suiker
Voedingswaarde (per portie): 2254 kJ  /  538 kcal

Voorbereiding

Stap 1

Meng de Tamari glutenvrije sojasaus met de iets fijngedrukte stengel citroengras, limoensap en olie. Was en droog de zalmfilets, bestrijk de zalm met de marinade en zet dit afgedekt ca. 30 minuten koud weg.

Stap 2

Schil en fileer voor de salade de sinaasappels (vruchtvlees tussen de vliesjes eruit snijden). Schil de komkommer over de lengte met een aspergeschiller en snijd vervolgens in lange repen. Was de waterkers en trek de blaadjes eraf. Meng de olie, azijn en sojasaus en breng dit op smaak met peper en suiker.

Stap 3

Braad de zalmfilets in een pan met antiaanbaklaag aan en draai af en toe om. Voeg de resterende marinade toe en laat het ca. 5 - 10 minuten braden. Rangschik de sla op de borden, besprenkel de dressing hierover en leg de zalm hier bovenop en serveer uit.

Tip:

Marineer de zalm niet langer dan 30 minuten omdat de vis anders door het citroensap hard en wit zou kunnen worden alsof hij gekookt is. Voordat u de zalm in de pan legt, moet u controleren of de pan goed heet is. Als dat niet het geval is, zou de vis in de pan blijven plakken en uit elkaar vallen als u de filets wilt omdraaien.

Recept-ID 151

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng de Tamari glutenvrije sojasaus met de iets fijngedrukte stengel citroengras, limoensap en olie. Was en droog de zalmfilets, bestrijk de zalm met de marinade en zet dit afgedekt ca. 30 minuten koud weg.

Schil en fileer voor de salade de sinaasappels (vruchtvlees tussen de vliesjes eruit snijden). Schil de komkommer over de lengte met een aspergeschiller en snijd vervolgens in lange repen. Was de waterkers en trek de blaadjes eraf. Meng de olie, azijn en sojasaus en breng dit op smaak met peper en suiker.

Braad de zalmfilets in een pan met antiaanbaklaag aan en draai af en toe om. Voeg de resterende marinade toe en laat het ca. 5 - 10 minuten braden. Rangschik de sla op de borden, besprenkel de dressing hierover en leg de zalm hier bovenop en serveer uit.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.