

Teriyaki-kip-traybake
totale tijd
70 min.
10 min.
voorbereidingstijd
60 min.
kooktijd
Ingrediënten
4 porties
4
grote kippenbouten met huid
3
middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 3 cm dik gesneden
100 ml
2 eetlepels
raapzaadolie
2
rode uien, in partjes gesneden
1
rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
1
gele paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
200 g
fijne broccoliroosjes
Voedingswaarde (per portie):
2133 kJ
/
508 kcal
23 g
Vetten
29,6 g
Eiwitten
45,9 g
Koolhydraten
Voorbereiding
Stap 1
De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Besprenkel de kippenbouten en zoete aardappelen in een grote braadslede met de teriyaki-marinade en de olie en braad alles 30 minuten lang.
Stap 2
Voeg na 30 minuten de rode uien en gesneden paprika’s toe en meng alles met elkaar, om zo alles van saus te voorzien. Zet het terug in de oven gedurende 15 à 20 minuten, voeg vervolgens de fijne broccoli toe en laat alles in 10 à 12 minuten garen. Vervolgens serveren.
Recept-ID 430
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer