Verse loempia’s met teriyaki-aubergine

totale tijd 30 min.
20 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de teriyaki-aubergine:

1 
grote aubergine
3 eetlepels
plantaardige olie
1 eetlepel
lichte suikersiroop (alternatief: agavesiroop)
1 eetlepel
sesamolie

Voor de vulling:

1 
rode paprika
1 
grote wortel
 ½ 
komkommer
1 
slahartje
1 bos(je)
verse munt
12 stuk
rijstpapier
150 g
gekookte rijstnoedels

Voor de saus:

1 
teentje knoflook
2 theelepels
sesam
3 eetlepels
limoensap
1 eetlepel
lichte suikersiroop (alternatief: agavesiroop)
1 eetlepel
lenteuitjes in ringen
Voedingswaarde (per portie): 1675 kJ  /  400 kcal
14,3 g Vetten
10,7 g Eiwitten
54,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Reinig, was en snijd de aubergine in blokjes (ca. 1 x 1 cm) voor de teriyaki-aubergine. Verhit de plantaardige olie in een pan op hoog vuur, bak de aubergine van alle kanten aan en haal hem uit de pan. Zet het vuur lager, voeg de teriyaki marinade, siroop en sesamolie toe aan de jus, aan de kook brengen, de aubergine erbij doen en 3 à 4 minuten laten sudderen. Hierbij de aubergine steeds weer met jus besprenkelen.

Stap 2

Voor de vulling de paprika halveren, reinigen en wassen, de wortel reinigen en schillen en de komkommer reinigen en wassen. Snijd groenten in zeer fijne reepjes. Maak de sla en munt schoon, was ze en maak vervolgens droog.

Stap 3

Dompel het rijstpapier in warm water en leg het op een vochtige doek. Leg op elk papier 1 blad sla, rijstnoedels, teriyaki-aubergine, groentereepjes en munt. Rol het rijstpapier voorzichtig op en snijd het doormidden.

Stap 4

Pel de knoflook voor de saus, pers deze en meng met de teriyaki-marinade, sesam, het limoensap, de siroop en lenteuitjes. Serveer de loempia’s met de saus.

Recept-ID 143

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Reinig, was en snijd de aubergine in blokjes (ca. 1 x 1 cm) voor de teriyaki-aubergine. Verhit de plantaardige olie in een pan op hoog vuur, bak de aubergine van alle kanten aan en haal hem uit de pan. Zet het vuur lager, voeg de teriyaki marinade, siroop en sesamolie toe aan de jus, aan de kook brengen, de aubergine erbij doen en 3 à 4 minuten laten sudderen. Hierbij de aubergine steeds weer met jus besprenkelen.

Voor de vulling de paprika halveren, reinigen en wassen, de wortel reinigen en schillen en de komkommer reinigen en wassen. Snijd groenten in zeer fijne reepjes. Maak de sla en munt schoon, was ze en maak vervolgens droog.

Dompel het rijstpapier in warm water en leg het op een vochtige doek. Leg op elk papier 1 blad sla, rijstnoedels, teriyaki-aubergine, groentereepjes en munt. Rol het rijstpapier voorzichtig op en snijd het doormidden.

Pel de knoflook voor de saus, pers deze en meng met de teriyaki-marinade, sesam, het limoensap, de siroop en lenteuitjes. Serveer de loempia’s met de saus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.