Pittig roerbakgerecht van rundvlees
Pittig rundvlees met een mix van paprika, wortel, paksoi en erwten, gemarineerd in Kikkoman Sojasaus met een vleugje sambal oelek of Kikkoman Kimchi Chilisaus, geserveerd met koriander en sesamzaadjes.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
250 g rundvlees (ossenhaas, entrecote of ribeye) – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 1 ei
Snijd het rundvlees in dunne reepjes. Marineer het met een deel Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Kimchi Chilisaus (of sambal oelek) en voeg het ei toe. Goed mengen. Zet 5 minuten opzij.
Stap 2
3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 4 eetlepels water – 1 theelepel suiker – ½ theelepel aardappelzetmeel – 1 ½ eetlepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
Meng de Kikkoman Sojasaus met water en suiker in een kom. Voeg het zetmeel en de resterende Kikkoman Kimchi Chilisaus (of sambal oelek) toe.
Stap 3
4 teentjes knoflook – 10 g gember – 50 g rode paprika – 50 g wortel – 50 g rode ui – 100 g paksoi
Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de paprika en wortel in reepjes. Snijd de rode ui en paksoi in grotere stukken.
Stap 4
4 eetlepels olie – 50 g groene erwten – 2 ½ eetlepels koriander – 1 theelepel sesamzaad
Verhit de olie in een pan. Voeg de groenten snel achter elkaar toe: begin met de knoflook en gember en roerbak 1 minuut. Voeg de rode ui en wortel toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de plakjes rundvlees toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg de saus van stap 2 en de overige groenten, waaronder de groene erwten, toe en meng. Bestrooi het gerecht met koriander en sesamzaadjes.
Tip:
Je kunt voor dit gerecht alle soorten vlees of zeevruchten gebruiken.
Dit gerecht kan met rijst worden gegeten.
Recept-ID 1217
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer