Kool-katsuschotel met sojaglazuur
Kool-katsuschotel met sojaglazuur

Kool-katsuschotel met sojaglazuur

5 2 beoordelingen
totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Geniet van de rijke smaken van deze hartige soja-koolcrumble. Een harmonieus mengsel van gehakt en knapperige kool met een krokant kaas-pankolaagje bovenop. Comfortfood op z'n best!

Ingrediënten

2 porties

Gehaktballen:

250 g
rundergehakt
250 g
kool, in blokjes van 1 cm gesneden
 ½ 
ui, in blokjes van 1 cm gesneden
2 
eieren
1 tl
peper

Korst:

2 el
Parmezaanse strooikaas
2 el
olijfolie

Saus:

3 el
rode wijn
3 el
ketchup
2 el
Worcestershiresaus
1 el
suiker
Voedingswaarde (per portie):2133.84 kJ / 510 kcal
33 gVetten
21 gEiwitten
32 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

250 g rundergehakt – 250 g kool, in blokjes van 1 cm gesneden –  ½  ui, in blokjes van 1 cm gesneden – 6 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl2  eieren – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl peper

Meng alle ingrediënten in een kom tot het gehakt en de groenten goed vermengd zijn. Plaats vervolgens in een hittebestendige ovenschaal (circa 18 x 10 cm).

Stap 2

90 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl2 el Parmezaanse strooikaas – 2 el olijfolie

Meng alle ingrediënten en leg dit boven op het mengsel van stap 1 in de ovenschaal. 

Plaats vervolgens 20 minuten op 200 °C in de voorverwarmde oven.

Stap 3

3 el rode wijn – 3 el ketchup – 2 el Worcestershiresaus – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el suiker

Maak, terwijl de ovenschotel in in de oven staat, de saus. Doe alle ingrediënten in een kleine sauspan en kook al roerend 5 minuten tot de saus dikker wordt. Serveer het gerecht met de saus. 

Recept-ID 1378

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

250 g rundergehakt – 250 g kool, in blokjes van 1 cm gesneden – ½ ui, in blokjes van 1 cm gesneden – 6 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl2 eieren – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl peper

Meng alle ingrediënten in een kom tot het gehakt en de groenten goed vermengd zijn. Plaats vervolgens in een hittebestendige ovenschaal (circa 18 x 10 cm).

90 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl2 el Parmezaanse strooikaas – 2 el olijfolie

Meng alle ingrediënten en leg dit boven op het mengsel van stap 1 in de ovenschaal. 

Plaats vervolgens 20 minuten op 200 °C in de voorverwarmde oven.

3 el rode wijn – 3 el ketchup – 2 el Worcestershiresaus – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el suiker

Maak, terwijl de ovenschotel in in de oven staat, de saus. Doe alle ingrediënten in een kleine sauspan en kook al roerend 5 minuten tot de saus dikker wordt. Serveer het gerecht met de saus. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.