

Ananas-mayonaisedip met zalmtaco’s
Knapperige taco’s gevuld met verse groenten en gerookte zalm, getopt met een zoetzure ananas-limoenmayo. Vervang de zalm door tonijn of zeevruchten zoals garnalen of coquilles voor een nieuwe twist op deze heerlijke taco’s.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

100 g ananas – 1 lente-ui – 1 kleine rode peper – 1 teentje knoflook – 1 cm klein stukje gember (circa 1 cm) – 1 el plantaardige olie – 1 el suiker – 1 el wittewijnazijn – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof
Snijd de ananas in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes. Snijd de chilipeper, knoflook en gember heel fijn. Verhit de olie in een kleine pan en fruit de ananas, lente-ui, knoflook, gember en chilipeper circa 3 minuten aan. Strooi de suiker eroverheen en laat nog 3 minuten karamelliseren. Schenk de wittewijnazijn en Kikkoman Ponzu Citroen eroverheen, breng kort aan de kook en pureer het mengsel grof. Laat het circa 10 minuten afkoelen.
Stap 2

30 g rode kool – 3 blaadjes sla – 1 kleine tomaat – 100 g avocado
Snijd de rode kool en de sla in reepjes. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de avocado in kleine blokjes.
Stap 3

250 g zalmfilet – 1 el plantaardige olie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – versgemalen peper
Snijd de zalmfilet in blokjes. Verhit de olie in een kleine plan, bak de zalm circa 3 minuten en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en peper.
Stap 4

50 g mayonaise – versgemalen peper – 6 tacoschelpen
Meng de afgekoelde ananas-ponzudip met de mayonaise en breng op smaak met peper. Smeer de helft van de dip op de tacoschelpen, vul met rode kool, sla, tomaat en avocado, top af met zalm en serveer ze met de rest van de dip.
Recept-ID 1255
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer