Ananas-mayonaisedip met zalmtaco’s
Ananas-mayonaisedip met zalmtaco’s

Ananas-mayonaisedip met zalmtaco’s

4 2 beoordelingen
totale tijd35 min.
25 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd
10 min.koeltijd

Knapperige taco’s gevuld met verse groenten en gerookte zalm, getopt met een zoetzure ananas-limoenmayo. Vervang de zalm door tonijn of zeevruchten zoals garnalen of coquilles voor een nieuwe twist op deze heerlijke taco’s.

Ingrediënten

2 porties
100 g
ananas
1 
lente-ui
1 
kleine rode peper
1 
teentje knoflook
1 
klein stukje gember (circa 1 cm)
1 el
plantaardige olie
1 el
suiker
1 el
wittewijnazijn
30 g
rode kool
3 
blaadjes sla
1 
kleine tomaat
100 g
avocado
250 g
zalmfilet
versgemalen peper
50 g
mayonaise
6 
tacoschelpen
Voedingswaarde (per portie):3471 kJ / 831 kcal
59 gVetten
30,2 gEiwitten
41 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

100 g ananas – 1  lente-ui – 1  kleine rode peper – 1  teentje knoflook – 1 cm klein stukje gember (circa 1 cm) – 1 el plantaardige olie – 1 el suiker – 1 el wittewijnazijn – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Snijd de ananas in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes. Snijd de chilipeper, knoflook en gember heel fijn. Verhit de olie in een kleine pan en fruit de ananas, lente-ui, knoflook, gember en chilipeper circa 3 minuten aan. Strooi de suiker eroverheen en laat nog 3 minuten karamelliseren. Schenk de wittewijnazijn en Kikkoman Ponzu Citroen eroverheen, breng kort aan de kook en pureer het mengsel grof. Laat het circa 10 minuten afkoelen.

Stap 2

30 g rode kool – 3  blaadjes sla – 1  kleine tomaat – 100 g avocado

Snijd de rode kool en de sla in reepjes. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de avocado in kleine blokjes.

Stap 3

250 g zalmfilet – 1 el plantaardige olie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – versgemalen peper

Snijd de zalmfilet in blokjes. Verhit de olie in een kleine plan, bak de zalm circa 3 minuten en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en peper.

Stap 4

50 g mayonaise – versgemalen peper – 6  tacoschelpen

Meng de afgekoelde ananas-ponzudip met de mayonaise en breng op smaak met peper. Smeer de helft van de dip op de tacoschelpen, vul met rode kool, sla, tomaat en avocado, top af met zalm en serveer ze met de rest van de dip.

Recept-ID 1255

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

100 g ananas – 1 lente-ui – 1 kleine rode peper – 1 teentje knoflook – 1 cm klein stukje gember (circa 1 cm) – 1 el plantaardige olie – 1 el suiker – 1 el wittewijnazijn – 4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof

Snijd de ananas in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes. Snijd de chilipeper, knoflook en gember heel fijn. Verhit de olie in een kleine pan en fruit de ananas, lente-ui, knoflook, gember en chilipeper circa 3 minuten aan. Strooi de suiker eroverheen en laat nog 3 minuten karamelliseren. Schenk de wittewijnazijn en Kikkoman Ponzu Citroen eroverheen, breng kort aan de kook en pureer het mengsel grof. Laat het circa 10 minuten afkoelen.

30 g rode kool – 3 blaadjes sla – 1 kleine tomaat – 100 g avocado

Snijd de rode kool en de sla in reepjes. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de avocado in kleine blokjes.

250 g zalmfilet – 1 el plantaardige olie – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – versgemalen peper

Snijd de zalmfilet in blokjes. Verhit de olie in een kleine plan, bak de zalm circa 3 minuten en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus en peper.

50 g mayonaise – versgemalen peper – 6 tacoschelpen

Meng de afgekoelde ananas-ponzudip met de mayonaise en breng op smaak met peper. Smeer de helft van de dip op de tacoschelpen, vul met rode kool, sla, tomaat en avocado, top af met zalm en serveer ze met de rest van de dip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.