

Speklap gemarineerd in teriyaki & miso
Speklap gemarineerd in teriyaki en miso, gegrild in een glazuur van Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook en geserveerd met een pittige ananassalsa. Een perfecte balans van zoet, zout en pittig voor een onvergetelijke smaak.
Voorbereiding
Stap 1

500 g rauwe speklappen – 90 ml Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 el misopasta – 4 el ananassap – 4 el mirin (zoete rijstwijn)
Prik met een vork in de speklappen. Meng de misopasta met Kikkoman Teriyaki Marinade, ananassap en mirin. Doe de speklappen bij de marinade. Laat ten minste 30 minuten marineren.
Stap 2

1 el Kikkoman Teriyaki Marinade – 300 g ananas
Snijd de ananas in stukjes. Smeer in met Kikkoman Teriyaki Marinade en bak kort op een zeer hete barbecue. Schil en snijd de gegrilde ananas in blokjes.
Stap 3

1 kleine rode ui – ½ kleine komkommer – 1 habaneropeper – 50 g verse koriander – 2 el limoensap – 2 el olijfolie – ¼ tl komijnzaad – 1 snufje zout – 1 snufje peper – 4 el Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook
Hak de ui fijn en doe in een kom. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de habaneropeper en koriander fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de gegrilde ananas toe. Roer het limoensap, de olijfolie en de komijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de speklappen 15‑20 minuten op een voorverwarmde barbecue. Smeer in met Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook. Serveer de speklappen met de salsa.
Tip:
Je kunt dit gerecht serveren met je favoriete bladsalade.
Recept-ID 1460
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer