Speklap gemarineerd in teriyaki & miso
Speklap gemarineerd in teriyaki & miso

Speklap gemarineerd in teriyaki & miso

5 1 beoordelingen
totale tijd 1 u. 20 min.
20 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
30 min. marineertijd

Speklap gemarineerd in teriyaki en miso, gegrild in een glazuur van Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook en geserveerd met een pittige ananassalsa. Een perfecte balans van zoet, zout en pittig voor een onvergetelijke smaak.

Ingrediënten

2 porties
500 g
rauwe speklappen
1 el
misopasta
4 el
ananassap
4 el
mirin (zoete rijstwijn)

Salsa:

300 g
ananas
1 
habaneropeper
50 g
verse koriander
 ½ 
kleine komkommer
1 
kleine rode ui
 ¼ tl
komijnzaad
2 el
limoensap
2 el
olijfolie
1 snufje
zout
1 snufje
peper
Voedingswaarde (per portie):7.222 kJ / 1.726 kcal
66 gVetten
25 gEiwitten
150 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

500 g rauwe speklappen – 90 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 el misopasta – 4 el ananassap – 4 el mirin (zoete rijstwijn)

Prik met een vork in de speklappen. Meng de misopasta met Kikkoman Teriyaki Marinade, ananassap en mirin. Doe de speklappen bij de marinade. Laat ten minste 30 minuten marineren.

Stap 2

1 el Kikkoman Teriyaki Marinade300 g ananas

Snijd de ananas in stukjes. Smeer in met Kikkoman Teriyaki Marinade en bak kort op een zeer hete barbecue. Schil en snijd de gegrilde ananas in blokjes.

Stap 3

1  kleine rode ui –  ½  kleine komkommer – 1  habaneropeper – 50 g verse koriander – 2 el limoensap – 2 el olijfolie –  ¼ tl komijnzaad – 1 snufje zout – 1 snufje peper – 4 el Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook

Hak de ui fijn en doe in een kom. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de habaneropeper en koriander fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de gegrilde ananas toe. Roer het limoensap, de olijfolie en de komijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de speklappen 15‑20 minuten op een voorverwarmde barbecue. Smeer in met Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook. Serveer de speklappen met de salsa. 

Tip:

Je kunt dit gerecht serveren met je favoriete bladsalade.

Recept-ID 1460

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

500 g rauwe speklappen – 90 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 el misopasta – 4 el ananassap – 4 el mirin (zoete rijstwijn)

Prik met een vork in de speklappen. Meng de misopasta met Kikkoman Teriyaki Marinade, ananassap en mirin. Doe de speklappen bij de marinade. Laat ten minste 30 minuten marineren.

1 el Kikkoman Teriyaki Marinade300 g ananas

Snijd de ananas in stukjes. Smeer in met Kikkoman Teriyaki Marinade en bak kort op een zeer hete barbecue. Schil en snijd de gegrilde ananas in blokjes.

1 kleine rode ui – ½ kleine komkommer – 1 habaneropeper – 50 g verse koriander – 2 el limoensap – 2 el olijfolie – ¼ tl komijnzaad – 1 snufje zout – 1 snufje peper – 4 el Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook

Hak de ui fijn en doe in een kom. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de habaneropeper en koriander fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de gegrilde ananas toe. Roer het limoensap, de olijfolie en de komijn erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de speklappen 15‑20 minuten op een voorverwarmde barbecue. Smeer in met Kikkoman Teriyakisaus met Knoflook. Serveer de speklappen met de salsa. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.