Knapperige chocolade cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Voor de topping:
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C heteluchtoven) en bekleed een springvorm (Ø 28-30 cm) met bakpapier. Laat de boter smelten. Meng de panko met de suiker, gesmolten boter en amandelen, verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm, druk het goed aan en bak in de voorverwarmde oven gedurende ca. 20 minuten.
Stap 2
Hak voor de vulling de chocolade grof en smelt au bain-marie.
Stap 3
Meng vanillesuiker, suiker en boter. Voeg eieren, kwark, amandelmelk en zoete sojasaus (alternatief: sojasaus + suiker toe) toe, meng tot een gladde crème en houdt 100 g apart. Verdeel de crème over de voorgebakken bodem.
Stap 4
Meng de chocolade met de apart gehouden crème, verdeel met een eetlepel kleine hoopjes op de lichte crème en trek deze voorzichtig door de lichte crème tot een gemarmerd effect ontstaat.
Stap 5
Meng voor de topping de amandelen met de panko, strooi over de cheesecake en bak deze nog eens ca. 50 minuten.
Stap 6
Laat de cheesecake ca. 2 uur in de bakvorm op een rooster afkoelen, verwijder daarna de ring van de bakvorm en laat de cheesecake volledig afkoelen. Snijd de chocolade cheesecake in stukken en serveer.
Recept-ID 840
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer