Knapperige chocolade cheesecake
Knapperige chocolade cheesecake

Knapperige chocolade cheesecake

totale tijd100 min.
5 min.voorbereidingstijd
95 min.kooktijd

Ingrediënten

12 porties

Voor de bodem:

120 g
boter
80 g
suiker
60 g
gemalen amandelen

Voor de vulling:

60 g
melkchocolade
2 
zakjes vanillesuiker
200 g
suiker
60 g
zachte boter
2 
eieren
1 kg
magere kwark (of roomkaas)
200 ml
amandelmelk (of gewone melk)

Voor de topping:

15 g
gemalen amandelen
Voedingswaarde (per portie):1701 kJ / 406 kcal
19,8 gVetten
14,1 gEiwitten
41,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C heteluchtoven) en bekleed een springvorm (Ø 28-30 cm) met bakpapier. Laat de boter smelten. Meng de panko met de suiker, gesmolten boter en amandelen, verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm, druk het goed aan en bak in de voorverwarmde oven gedurende ca. 20 minuten.

Stap 2

Hak voor de vulling de chocolade grof en smelt au bain-marie.

Stap 3

Meng vanillesuiker, suiker en boter. Voeg eieren, kwark, amandelmelk en zoete sojasaus (alternatief: sojasaus + suiker toe) toe, meng tot een gladde crème en houdt 100 g apart. Verdeel de crème over de voorgebakken bodem.

Stap 4

Meng de chocolade met de apart gehouden crème, verdeel met een eetlepel kleine hoopjes op de lichte crème en trek deze voorzichtig door de lichte crème tot een gemarmerd effect ontstaat. 

Stap 5

Meng voor de topping de amandelen met de panko, strooi over de cheesecake en bak deze nog eens ca. 50 minuten.

Stap 6

Laat de cheesecake ca. 2 uur in de bakvorm op een rooster afkoelen, verwijder daarna de ring van de bakvorm en laat de cheesecake volledig afkoelen. Snijd de chocolade cheesecake in stukken en serveer.

Recept-ID 840

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 180°C boven-/onderwarmte (160°C heteluchtoven) en bekleed een springvorm (Ø 28-30 cm) met bakpapier. Laat de boter smelten. Meng de panko met de suiker, gesmolten boter en amandelen, verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm, druk het goed aan en bak in de voorverwarmde oven gedurende ca. 20 minuten.

Hak voor de vulling de chocolade grof en smelt au bain-marie.

Meng vanillesuiker, suiker en boter. Voeg eieren, kwark, amandelmelk en zoete sojasaus (alternatief: sojasaus + suiker toe) toe, meng tot een gladde crème en houdt 100 g apart. Verdeel de crème over de voorgebakken bodem.

Meng de chocolade met de apart gehouden crème, verdeel met een eetlepel kleine hoopjes op de lichte crème en trek deze voorzichtig door de lichte crème tot een gemarmerd effect ontstaat. 

Meng voor de topping de amandelen met de panko, strooi over de cheesecake en bak deze nog eens ca. 50 minuten.

Laat de cheesecake ca. 2 uur in de bakvorm op een rooster afkoelen, verwijder daarna de ring van de bakvorm en laat de cheesecake volledig afkoelen. Snijd de chocolade cheesecake in stukken en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.