

Kumquat Sour
Bitterzoet en friszuur, de Kumquat Sour doet denken aan een frisse hersftwandeling tussen de vallende bladeren en warme, gouden kleuren.
Voorbereiding
Stap 1

2 cocktailshakers – 1 cocktailstamper – 100 ml wodka – 40 ml citroensap – 40 ml suikersiroop – 2 scheutjes Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof – 8 kumquats – 16 ijsblokjes (circa 20 g per blokje)
Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel alle ingrediënten (behalve de ijsblokjes) evenredig over de twee cocktailshakers.
Stamp de ingrediënten in elke shaker zodat het kumquatsap vrijkomt. Vul elke shaker met ijsblokjes en schud goed.
Stap 2

2 cocktailstrainers – 2 cocktailzeefjes – 2 chique champagne- of martiniglazen – 8 plakjes kumquat
Zeef het mengsel vanuit elke shaker dubbel in een chic glas door gebruik te maken van de cocktailstrainers en cocktailzeefjes om alle pulp op te vangen.
Garneer elk drankje met 4 schijfjes kumquat.
Tip:
Drink alsjeblieft verantwoordelijk - overmatig alcoholgebruik kan je gezondheid schaden.
Recept-ID 1431
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer