Kumquat Sour
Kumquat Sour

Kumquat Sour

totale tijd15 min.
15 min.voorbereidingstijd

Bitterzoet en friszuur, de Kumquat Sour doet denken aan een frisse hersftwandeling tussen de vallende bladeren en warme, gouden kleuren.

Ingrediënten

2 porties

Benodigdheden:

2 
cocktailshakers
2 
cocktailstrainer
2 
cocktailzeefjes
2 
chique champagne- of martiniglazen
1 
cocktailstamper

Ingrediënten:

16 
ijsblokjes (circa 20 g per blokje)
100 ml
wodka
40 ml
citroensap
40 ml
suikersiroop
8 
kumquats

Ter decoratie:

8 plakjes
kumquat
Voedingswaarde (per portie):1025 kJ / 245 kcal

Voorbereiding

Stap 1

2  cocktailshakers – 1  cocktailstamper – 100 ml wodka – 40 ml citroensap – 40 ml suikersiroop – 2 scheutjes Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof8  kumquats – 16  ijsblokjes (circa 20 g per blokje)

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel alle ingrediënten (behalve de ijsblokjes) evenredig over de twee cocktailshakers. 
Stamp de ingrediënten in elke shaker zodat het kumquatsap vrijkomt. Vul elke shaker met ijsblokjes en schud goed.

Stap 2

2  cocktailstrainers – 2  cocktailzeefjes – 2  chique champagne- of martiniglazen – 8 plakjes kumquat

Zeef het mengsel vanuit elke shaker dubbel in een chic glas door gebruik te maken van de cocktailstrainers en cocktailzeefjes om alle pulp op te vangen. 
Garneer elk drankje met 4 schijfjes kumquat.

Tip:

Drink alsjeblieft verantwoordelijk - overmatig alcoholgebruik kan je gezondheid schaden.

Recept-ID 1431

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 cocktailshakers – 1 cocktailstamper – 100 ml wodka – 40 ml citroensap – 40 ml suikersiroop – 2 scheutjes Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof8 kumquats – 16 ijsblokjes (circa 20 g per blokje)

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel alle ingrediënten (behalve de ijsblokjes) evenredig over de twee cocktailshakers. 
Stamp de ingrediënten in elke shaker zodat het kumquatsap vrijkomt. Vul elke shaker met ijsblokjes en schud goed.

2 cocktailstrainers – 2 cocktailzeefjes – 2 chique champagne- of martiniglazen – 8 plakjes kumquat

Zeef het mengsel vanuit elke shaker dubbel in een chic glas door gebruik te maken van de cocktailstrainers en cocktailzeefjes om alle pulp op te vangen. 
Garneer elk drankje met 4 schijfjes kumquat.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.