Yuzu Daiquiri
Yuzu Daiquiri

Yuzu Daiquiri

totale tijd10 min.
10 min.voorbereidingstijd

Eenvoudig te mixen, maar onmogelijk te vergeten: de Yuzu Daiquiri combineert friszure yuzu met sanshopeper voor een frisse twist op een klassieker – perfect voor zowel beginners als pro's.

Ingrediënten

2 porties

Benodigdheden:

2 
cocktailshakers
2 
cocktailstrainers
2 
cocktailzeefjes

Ingrediënten:

16 
ijsblokjes (circa 20 g per blokje)
100 ml
yuzu sake
60 ml
limoensap
40 ml
suikersiroop

Ter decoratie:

Sanshopeper
Voedingswaarde (per portie):531 kJ / 127 kcal

Voorbereiding

Stap 1

2  cocktailshakers – 16  ijsblokjes (circa 20 g per blokje) – 100 ml yuzu sake – 60 ml limoensap – 40 ml suikersiroop – 2 scheutjes Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de twee cocktailshakers, sluit ze goed af en schud krachtig.

Stap 2

2  cocktailstrainers – 2  cocktailzeefjes – Sanshopeper

Zeef de mengsels vanuit de cocktailshakers dubbel in chique champagne- of martiniglazen, door gebruik te maken van de cocktailstrainers en cocktailzeefjes om het ijs of pulp te op te vangen. 
Garneer elk drankje met een beetje sanshopeper voor een aromatische finish.

Tip:

Drink alsjeblieft verantwoordelijk - overmatig alcoholgebruik kan je gezondheid schaden.

Recept-ID 1432

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 cocktailshakers – 16 ijsblokjes (circa 20 g per blokje) – 100 ml yuzu sake – 60 ml limoensap – 40 ml suikersiroop – 2 scheutjes Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de twee cocktailshakers, sluit ze goed af en schud krachtig.

2 cocktailstrainers – 2 cocktailzeefjes – Sanshopeper

Zeef de mengsels vanuit de cocktailshakers dubbel in chique champagne- of martiniglazen, door gebruik te maken van de cocktailstrainers en cocktailzeefjes om het ijs of pulp te op te vangen. 
Garneer elk drankje met een beetje sanshopeper voor een aromatische finish.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.