Choco Eggnogg
Choco Eggnogg

Choco Eggnogg

totale tijd10 min.
5 min.voorbereidingstijd
5 min.kooktijd

Verwarm je kerstbijeenkomsten met deze Choco Eierpunch, een hartverwarmende mix van chocolade, munt en feestelijke specerijen, die je met elke slok een kerstgevoel bezorgt.

Ingrediënten

2 porties
2 
eidooiers
40 ml
muntsiroop
400 ml
melk
2 tl
gemalen kaneel
2 tl
gemalen nootmuskaat
4 el
ongezoet cacaopoeder
2 el
slagroom
Glanzende blauwe suikerparels voor decoratie
2 
muntblaadjes (de bovenste blaadjes van de plant, circa 1 cm lang)
Voedingswaarde (per portie):1209 kJ / 289 kcal

Voorbereiding

Stap 1

2  eidooiers – 40 ml muntsiroop – 400 ml melk – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 tl gemalen kaneel – 2 tl gemalen nootmuskaat – 4 el ongezoet cacaopoeder

Meng alle ingrediënten behalve de eidooiers  in een kookpan en verhit langzaam tot een rijke warme chocolademelk. Voeg dit mengsel daarna langzaam bij de eidooiers terwijl je blijft roeren met een garde om te temperen. Doe het mengsel terug in de kookpan en verhit opnieuw langzaam tot het heet is.

Stap 2

2 el slagroom – Glanzende blauwe suikerparels voor decoratie – 2  muntblaadjes (de bovenste blaadjes van de plant, circa 1 cm lang)

Giet het mengsel in mokken en top af met slagroom, blauwe suikerparels en muntblaadjes.

Recept-ID 1401

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 eidooiers – 40 ml muntsiroop – 400 ml melk – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 tl gemalen kaneel – 2 tl gemalen nootmuskaat – 4 el ongezoet cacaopoeder

Meng alle ingrediënten behalve de eidooiers  in een kookpan en verhit langzaam tot een rijke warme chocolademelk. Voeg dit mengsel daarna langzaam bij de eidooiers terwijl je blijft roeren met een garde om te temperen. Doe het mengsel terug in de kookpan en verhit opnieuw langzaam tot het heet is.

2 el slagroom – Glanzende blauwe suikerparels voor decoratie – 2 muntblaadjes (de bovenste blaadjes van de plant, circa 1 cm lang)

Giet het mengsel in mokken en top af met slagroom, blauwe suikerparels en muntblaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.