Paarse Bries
Paarse Bries

Paarse Bries

totale tijd15 min.
15 min.voorbereidingstijd

Een verfrissende, roomijs‑geïnspireerde traktatie met een unieke paarse tint die doet denken aan de zomer. De verleidelijke mix van kokos‑ en bosbessensmaak maakt deze cocktail zowel visueel schitterend als smaakvol.

Ingrediënten

2 porties

Benodigdheden:

2 
cocktailshakers
2 
cocktailstrainers
2 
cocktailzeefjes
1 
cocktailstamper

Ingrediënten:

16 
ijsblokjes (circa 20 g per blokje)
100 ml
rum
80 ml
limoensap
40 ml
esdoornsiroop
120 ml
kokosmelk
2 handenvol
bevroren blauwe bessen

Ter decoratie:

2 
eetbare bloemen
2 
verse blauwe bessen
Voedingswaarde (per portie):1255 kJ / 300 kcal

Voorbereiding

Stap 1

2  cocktailshakers – 1  cocktailstamper – 8  ijsblokjes (circa 20 g per blokje) – 100 ml rum – 80 ml limoensap – 40 ml esdoornsiroop – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml kokosmelk – 2 handenvol bevroren blauwe bessen

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de twee cocktailshakers en plet de bosbessen voorzichtig met de stamper. Voeg 3‑4 ijsblokjes toe aan elke shaker, sluit ze goed af en schud krachtig.

Stap 2

2  cocktailstrainers – 2  cocktailzeefjes – 8  ijsblokjes – 2  eetbare bloemen – 2  verse blauwe bessen

Zeef de mengsels vanuit beide shakers dubbel in de hoge glazen, gevuld met de overige ijsblokjes, waarbij je de cocktailstrainers en cocktailzeefjes gebruikt om de blauwebessenpulp op te vangen.
Garneer elk drankje met een eetbare bloem en een verse blauwe bes.

Tip:

Drink alsjeblieft verantwoordelijk - overmatig alcoholgebruik kan je gezondheid schaden.

Recept-ID 1430

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 cocktailshakers – 1 cocktailstamper – 8 ijsblokjes (circa 20 g per blokje) – 100 ml rum – 80 ml limoensap – 40 ml esdoornsiroop – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus120 ml kokosmelk – 2 handenvol bevroren blauwe bessen

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de twee cocktailshakers en plet de bosbessen voorzichtig met de stamper. Voeg 3‑4 ijsblokjes toe aan elke shaker, sluit ze goed af en schud krachtig.

2 cocktailstrainers – 2 cocktailzeefjes – 8 ijsblokjes – 2 eetbare bloemen – 2 verse blauwe bessen

Zeef de mengsels vanuit beide shakers dubbel in de hoge glazen, gevuld met de overige ijsblokjes, waarbij je de cocktailstrainers en cocktailzeefjes gebruikt om de blauwebessenpulp op te vangen.
Garneer elk drankje met een eetbare bloem en een verse blauwe bes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.