Schots Meisje
Schots Meisje

Schots Meisje

totale tijd10 min.
10 min.voorbereidingstijd

Een verfrissende cocktail met bloemige noten, verse komkommer en een vleugje scotch die de frisse essentie van de lente in elke slok vangt.

Ingrediënten

2 porties

Benodigdheden:

2 
cocktailshakers
2 
cocktailstrainers
2 
cocktailzeefjes
2 
whiskyglazen

Ingrediënten:

12 
ijsblokjes (circa 20 g per blokje)
120 ml
scotch
80 ml
citroensap
40 ml
vlierbloesemsiroop
4 plakjes
komkommer

Decoratie:

6 plakjes
komkommer
Voedingswaarde (per portie):879 kJ / 210 kcal

Voorbereiding

Stap 1

2  cocktailshakers – 6  ijsblokjes – 120 ml scotch – 80 ml citroensap – 40 ml vlierbloesemsiroop – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus4 plakjes komkommer

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de twee cocktailshakers, sluit ze goed af en schud krachtig.

Stap 2

2  cocktailstrainers – 2  cocktailzeefjes – 2  whiskyglazen – 6  ijsblokjes – 6 plakjes komkommer

Zeef de drankjes vanuit de cocktailshakers dubbel in de whiskyglazen die gevuld zijn met de overige ijsblokjes. Gebruik hierbij de cocktailstrainers en -zeefjes om de komkommerpulp op te vangen. Garneer elk drankje met 2-3 schijfjes komkommer.

Tip:

Drink alsjeblieft verantwoordelijk - overmatig alcoholgebruik kan je gezondheid schaden.

Recept-ID 1429

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 cocktailshakers – 6 ijsblokjes – 120 ml scotch – 80 ml citroensap – 40 ml vlierbloesemsiroop – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus4 plakjes komkommer

Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de twee cocktailshakers, sluit ze goed af en schud krachtig.

2 cocktailstrainers – 2 cocktailzeefjes – 2 whiskyglazen – 6 ijsblokjes – 6 plakjes komkommer

Zeef de drankjes vanuit de cocktailshakers dubbel in de whiskyglazen die gevuld zijn met de overige ijsblokjes. Gebruik hierbij de cocktailstrainers en -zeefjes om de komkommerpulp op te vangen. Garneer elk drankje met 2-3 schijfjes komkommer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Ontdek meer

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.