

Schots Meisje
Een verfrissende cocktail met bloemige noten, verse komkommer en een vleugje scotch die de frisse essentie van de lente in elke slok vangt.
Voorbereiding
Stap 1

2 cocktailshakers – 6 ijsblokjes – 120 ml scotch – 80 ml citroensap – 40 ml vlierbloesemsiroop – 2 scheutjes Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 4 plakjes komkommer
Dit recept is voor 2 drankjes. Verdeel de ingrediënten gelijkmatig over de twee cocktailshakers, sluit ze goed af en schud krachtig.
Stap 2

2 cocktailstrainers – 2 cocktailzeefjes – 2 whiskyglazen – 6 ijsblokjes – 6 plakjes komkommer
Zeef de drankjes vanuit de cocktailshakers dubbel in de whiskyglazen die gevuld zijn met de overige ijsblokjes. Gebruik hierbij de cocktailstrainers en -zeefjes om de komkommerpulp op te vangen. Garneer elk drankje met 2-3 schijfjes komkommer.
Tip:
Drink alsjeblieft verantwoordelijk - overmatig alcoholgebruik kan je gezondheid schaden.
Recept-ID 1429
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer