Zoeken
Filter
Aardappelgroentekroketten
Bookmark
13 van 93

Aardappelgroentekroketten

Aardappelgroentekroketten
Totale tijd 55 min
Bereidingstijd: 55 min
Voedingswaarden (per portie) 1750 kJ / 418 kcal
Vetten: 24.6 g
Eiwitten: 7.2 g
Koolhydraten: 40.9 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

Voor de saus:

Voor de kroketten:

  • 80 g wortel, in kleine blokjes
  • 100 g broccoli, fijngehakt
  • 75 g paprika, rood, in kleine blokjes
  • 10 g knoflook, fijngehakt
  • 3 el meel
  • 40 g eigeel, vloeibaar
  • 2 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl zwarte peper, gemalen
  • 600 g aardappelpuree (bereid), koud

Voor de panade:

Bereiding

  1. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
  2. Blancheer voor de kroketten wortel, broccoli en paprika ca. 1 minuut in kokend water en laat goed uitlekken. Meng de groente, knoflook, meel, eigeel, sojasaus en peper goed met de aardappelpuree en laat ca. 1 uur koud staan.
  3. Roer voor de panade de eieren met de sojasaus door elkaar. Maak van de aardappelgroentemix vingerdikke kroketten, eerst in meel, dan in de eiersojasausmix. Meng ze ten slotte met het paneermeel en bak ze ca. 4 minuten goudbruin in de friteuse.
  4. Serveer de aardappelgroentekroketten met de saus op borden, garneer naar wens met limoenschijfjes en serveer.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 55 min
Bereidingstijd: 55 min
Voedingswaarden (per portie) 1750 kJ / 418 kcal
Vetten: 24.6 g
Eiwitten: 7.2 g
Koolhydraten: 40.9 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

Voor de saus:

Voor de kroketten:

  • 80 g wortel, in kleine blokjes
  • 100 g broccoli, fijngehakt
  • 75 g paprika, rood, in kleine blokjes
  • 10 g knoflook, fijngehakt
  • 3 el meel
  • 40 g eigeel, vloeibaar
  • 2 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl zwarte peper, gemalen
  • 600 g aardappelpuree (bereid), koud

Voor de panade: