Chocolade-rijstpudding met frambozensaus
Heb je nog wat gekookte rijst over? Niet weggooien – maak er een heerlijk ontbijt van! Chocolade-rijstpudding maak je in een handomdraai en is overheerlijk. Voor een extra zoete twist kun je er wat Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus doorheen mengen.
Voorbereiding
Stap 1
125 ml amandelmelk – 2 eetlepels cacaopoeder – 1 theelepel vanille-extract – 160 g gekookte rijst
Verwarm de melk met de cacao en het vanille-extract. Voeg de rijst toe en verwarm het geheel.
Stap 2
1 banaan – 1 eetlepel suiker – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
Voeg de banaan, suiker en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe. Pureer het geheel tot een gladde pudding.
Stap 3
100 g bevroren frambozen – 1 eetlepel suiker – ½ eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus
Doe de frambozen, suiker en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus in een pan en verwarm tot de frambozen beginnen te breken. Giet het mengsel dan door een zeef.
Stap 4
Verse frambozen om te garneren – muntblaadjes om te garneren
Verdeel de pudding in kommen. Giet de frambozensaus erover en garneer het met verse munt en frambozen.
Tip:
Garneer de pudding gerust met je favoriete fruit, zoals aardbeien, bramen of kersen. Kersen kunnen gewoon gepureerd worden zonder de saus te zeven.
Recept-ID 1223
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer