Chocolade-rijstpudding met frambozensaus

totale tijd 15 min.
10 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Heb je nog wat gekookte rijst over? Niet weggooien – maak er een heerlijk ontbijt van! Chocolade-rijstpudding maak je in een handomdraai en is overheerlijk. Voor een extra zoete twist kun je er wat Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus doorheen mengen.

Ingrediënten

2 porties
125 ml
amandelmelk
2 eetlepels
cacaopoeder
1 theelepel
vanille-extract
160 g
gekookte rijst
1 
banaan
1 eetlepel
suiker
100 g
bevroren frambozen
verse frambozen om te garneren
muntblaadjes om te garneren
Voedingswaarde (per portie): 1172 kJ  /  280 kcal
4,1 g Vetten
8,2 g Eiwitten
50 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

125 ml amandelmelk – 2 eetlepels cacaopoeder – 1 theelepel vanille-extract – 160 g gekookte rijst

Verwarm de melk met de cacao en het vanille-extract. Voeg de rijst toe en verwarm het geheel.

Stap 2

1  banaan – 1 eetlepel suiker – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Voeg de banaan, suiker en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe. Pureer het geheel tot een gladde pudding.

Stap 3

100 g bevroren frambozen – 1 eetlepel suiker –  ½ eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Doe de frambozen, suiker en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus in een pan en verwarm tot de frambozen beginnen te breken. Giet het mengsel dan door een zeef.

Stap 4

Verse frambozen om te garneren – muntblaadjes om te garneren

Verdeel de pudding in kommen. Giet de frambozensaus erover en garneer het met verse munt en frambozen.

Tip:

Garneer de pudding gerust met je favoriete fruit, zoals aardbeien, bramen of kersen. Kersen kunnen gewoon gepureerd worden zonder de saus te zeven.

Recept-ID 1223

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

125 ml amandelmelk – 2 eetlepels cacaopoeder – 1 theelepel vanille-extract – 160 g gekookte rijst

Verwarm de melk met de cacao en het vanille-extract. Voeg de rijst toe en verwarm het geheel.

1  banaan – 1 eetlepel suiker – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Voeg de banaan, suiker en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe. Pureer het geheel tot een gladde pudding.

100 g bevroren frambozen – 1 eetlepel suiker –  ½ eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Tamari Glutenvrije Sojasaus

Doe de frambozen, suiker en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus in een pan en verwarm tot de frambozen beginnen te breken. Giet het mengsel dan door een zeef.

Verse frambozen om te garneren – muntblaadjes om te garneren

Verdeel de pudding in kommen. Giet de frambozensaus erover en garneer het met verse munt en frambozen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.