
Aardappelgroentekroketten

Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de saus:
- 80 g mayonaise
- 1 el Kikkoman Ponzu citroen
- ½ tl kurkuma, gemalen
- ½ tl tabasco
- ½ el zwarte sesam
Voor de kroketten:
- 1 kleine wortel
- ¼ rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 50 g broccoli
- 1 ½ el meel
- 1 eigeel
- 1 theelepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Versgemalen zwarte peper
- 240 g aardappelpuree (bereid, koud)
Voor de panade:
- 1 ei
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Ca. 40 g meel
- Ca. 100 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Frituurvet voor de friteuse
Bereiding
1. Roer voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
2. Schil en was de wortel voor de kroketten. Was de paprika en snijd hem met de wortel in kleine blokjes. Pak de knoflook en hak hem fijn. Hak de broccoli fijn en was hem.
3. Blancheer wortel, broccoli en paprika ca. 1 minuut in kokend water en laat goed afdruipen. Meng de groente, knoflook, meel, eigeel, sojasaus en peper goed met de aardappelpuree en laat ca. 1 uur koud staan.
4. Roer voor de panade ei met sojasaus door elkaar. Maak uit de aardappelgroentemix vingerdikke kroketten, eerst in meel, dan in de eiersojasausmix en draai ze ten slotte in paneermeel en bak ze ca. 4 minuten goudbruin in de friteuse.
5. Serveer de aardappelgroentekroketten met saus op borden, garneer naar wens met limoenschijfjes en serveer.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de saus:
- 80 g mayonaise
- 1 el Kikkoman Ponzu citroen
- ½ tl kurkuma, gemalen
- ½ tl tabasco
- ½ el zwarte sesam
Voor de kroketten:
- 1 kleine wortel
- ¼ rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 50 g broccoli
- 1 ½ el meel
- 1 eigeel
- 1 theelepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Versgemalen zwarte peper
- 240 g aardappelpuree (bereid, koud)
Voor de panade:
- 1 ei
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Ca. 40 g meel
- Ca. 100 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Frituurvet voor de friteuse