Zoeken
Filter
Gebakken paddenstoelenmix met sojasaus
Bookmark
22 van 33

Gebakken paddenstoelenmix met sojasaus

Gebakken paddenstoelenmix met sojasaus
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1694 kJ / 404 kcal
Vetten: 20.1 g
Eiwitten: 13.1 g
Koolhydraten: 38 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 1 klein stokbrood (ongeveer 200 g)
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 160 g shiitake-paddenstoelen
  • 160 g kruisdisteloesterzwammen
  • 160 g champignons
  • 3-4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 g spek
  • 100 ml witte wijn
  • 40 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 20 g boter
  • versgemalen peper

Bereiding

Snijd het stokbrood in stukjes en rooster het in 1 eetlepel verwarmde olie.Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Pel de sjalotten en knoflook, snijd de sjalotten in kleine blokjes en de knoflook in schijfjes. Snijd het spek in reepjes van ongeveer 0,5 cm breed.

Verhit de rest van de olie in een pan, bak daarin de sjalotten, knoflook en spek ongeveer 2-3 minuten, zeef het, laat het uitlekken en vang daarbij de olie op. Verhit de olie opnieuw, bak hierin de paddenstoelen ongeveer 2-3 minuten. Voeg de sjalotten, knoflook en spek toe.

Blus de paddenstoelenmix met witte wijn, sojasaus en boter. Laat het ongeveer 2-3 minuten op een laag vuur sudderen en glaceer de paddenstoelen met saus. Breng de paddenstoelenmix op smaak met peper, serveer met stokbrood en garneer desgewenst met peterselie.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1694 kJ / 404 kcal
Vetten: 20.1 g
Eiwitten: 13.1 g
Koolhydraten: 38 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 1 klein stokbrood (ongeveer 200 g)
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 160 g shiitake-paddenstoelen
  • 160 g kruisdisteloesterzwammen
  • 160 g champignons
  • 3-4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 g spek
  • 100 ml witte wijn
  • 40 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 20 g boter
  • versgemalen peper