
Gegrilde Teriyaki-octopus

Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 10 Octopus-tentakels
- Ca. 200 ml Kikkoman Teriyaki marinade (10% van het gewicht van de octopus)
- 400 g kleine aardappelen
- Zout
- 1 EL olijfolie
- Oregano, gedroogd
- 1 citroen
- 2 à 3 takjes peterselie
Bereiding
Octopus-tentakels met Teriyaki marinade in een diepvrieszakje doen, de marinade goed verdelen, luchtdicht sluiten en ca. 30 minuten in de koelkast marineren. Aardappelen poetsen, halveren en ca. 20 minuten in zout water garen.
Olie in een pan verwarmen, aardappelen erin aanbraden en aan de kant zetten. Octopus-tentakels uit de marinade halen en op een BBQ of in de grillpan bereiden.
Aardappelen en gegrilde Teriyaki-octopus aanrichten op de borden, met oregano bestrooien en gegarneerd met citroen en peterselie serveren.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 10 Octopus-tentakels
- Ca. 200 ml Kikkoman Teriyaki marinade (10% van het gewicht van de octopus)
- 400 g kleine aardappelen
- Zout
- 1 EL olijfolie
- Oregano, gedroogd
- 1 citroen
- 2 à 3 takjes peterselie