Zoeken
Filter
1 van 35

Mochicrêpetaart

Methode en ingrediënten voor een mochicrêpetaart. Het mochicrêpedeeg en de crème met sojasaus zijn bijzonder lekker.

Mochicrêpetaart
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1479 kJ / 353 kcal
Vetten: 23,2 g
Eiwitten: 4,8 g
Koolhydraten: 31,7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

1) Voor het mochicrêpebeslag:

  • 38 g gewone bloem
  • 38 g kleefrijstmeel
  • 1 snufje zout
  • 25 g suiker
  • 1 losgeklopt ei (grootte M) 
  • 25 g gesmolten, ongezouten boter plus een beetje meer voor het bakken van de crêpes
  • 125 ml melk

2) Voor de sojasaussiroop:

Of

3) Voor de crème met sojasaus

  • 250 g room (35-42% vet)
  • 25 g suiker
  • 20 g afgekoelde sojasaussiroop (2) (*sucrée 20 g, suiker 40 g, als u Kikkoman saus voor rijst / sucrée hebt, dan mag u stap 2 overslaan)

Bereiding

1) Voor het mochicrêpebeslag:

  1. Zeef de bloem en het kleefrijstmeel, doe het in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe het zout, het ei en de suiker in het kuiltje.
  3. Voeg de gesmolten boter toe aan het kuiltje.
  4. Meng met een stevige garde het mengsel van ei, boter, zout en suiker in het midden geleidelijk met de bloem tot deeg. Voeg tussendoor ook geleidelijk wat melk toe en meng het geheel tot glad deeg.
  5. Giet het beslag door een zeef, dek het af met folie direct op het deeg en laat het ongeveer 1-2 uur afkoelen.
  6. Meng het beslag nogmaals goed.
  7. Verhit een kleine koekenpan (ongeveer 14 cm) en smelt de boter. Bak 8 crêpes na elkaar en laat de crêpes afkoelen. Tip: leg na elke crêpe een vochtige doek onder de pan om de hitte van de pan een beetje te verminderen.

2) Voor de sojasaussiroop:

  1. Meng water en suiker in een kleine steelpan en breng het op hoog vuur aan de kook.
  2. Wanneer het mengsel kookt, zet u het op middelhoog vuur en voegt u de Kikkoman sojasaus toe. Laat het ongeveer 3 minuten sudderen en vervolgens tot kamertemperatuur afkoelen.

 

3) Voor de crème met sojasaus:

Klop de room op. Wanneer deze begint op te stijven, voeg dan de sojasaussiroop en suiker toe en klop het op tot een stijf geheel.

4) Voor het opzetten van de taart:

Plaats een taartring van 14 cm op een bord. Leg er een crêpe in en besmeer deze met een dun laagje crème. Herhaal dit proces tot zowel de crêpes als de crème op zijn. Laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast afkoelen.

Verwijder de taartring en serveer de taart.

 

Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1479 kJ / 353 kcal
Vetten: 23,2 g
Eiwitten: 4,8 g
Koolhydraten: 31,7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

1) Voor het mochicrêpebeslag:

  • 38 g gewone bloem
  • 38 g kleefrijstmeel
  • 1 snufje zout
  • 25 g suiker
  • 1 losgeklopt ei (grootte M) 
  • 25 g gesmolten, ongezouten boter plus een beetje meer voor het bakken van de crêpes
  • 125 ml melk

2) Voor de sojasaussiroop:

Of

3) Voor de crème met sojasaus

  • 250 g room (35-42% vet)
  • 25 g suiker
  • 20 g afgekoelde sojasaussiroop (2) (*sucrée 20 g, suiker 40 g, als u Kikkoman saus voor rijst / sucrée hebt, dan mag u stap 2 overslaan)