
13 van 94
Nieuwe aardappelen met knoflook en pepersaus

Voedingswaarden (per portie)
375 kJ / 89 kcal
Vetten:
3.6 g
Eiwitten:
2.7 g
Koolhydraten:
10.5 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g Nieuwe aardappelen
- 30 g Zongedroogde tomaten
- 15 g Boter
- 3-4 takjes Peterselie
- 50 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt
- 2 teentjes Knoflook
- Zwarte peper (grof gemalen)
Bereiding
Leg de zongedroogde tomaten in lauwwarm water om ze zacht te maken. Haal ze uit het water en knijp het overtollige water eruit. Kook de aardappelen met schil bijna gaar (u moet er met een vork in kunnen prikken). Rasp de knoflook en snijd de aardappelen in de lengte door.
Meng de Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt met de geraspte knoflook en zwarte peper. Bak de in de lengte gesneden aardappelen in boter, voeg de tomaten toe en roer door. Serveer met de knoflook-pepersaus en verse peterselie.
Tip: Gebruik voor een glutenvrije versie van dit recept onze Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten-Free Soy Sauce.
Allergenen: melk, soja, tarwe
Producten gebruikt in dit recept
Voedingswaarden (per portie)
375 kJ / 89 kcal
Vetten:
3.6 g
Eiwitten:
2.7 g
Koolhydraten:
10.5 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g Nieuwe aardappelen
- 30 g Zongedroogde tomaten
- 15 g Boter
- 3-4 takjes Peterselie
- 50 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce Less Salt
- 2 teentjes Knoflook
- Zwarte peper (grof gemalen)