Penne met champignons en sojasaus
Zoeken
Filter
Penne met champignons en sojasaus
Bookmark
1 van 23

Penne met champignons en sojasaus

Bereidingstijd: 50 min

Ingrediënten voor 8 porties

  • 700 g penne
  • 250 g pioppino paddenstoel
  • 500 g champignons
  • 350 g gemengd gehakt
  • 250 g worst
  • 1 middelgrote ui
  • 3/4 kopje Kikkoman sojasaus met 43% minder zout
  • 3/4 kopje witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Slagroom naar smaak 
  • Olijfolie extra vergine
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne ringen.
  2. Doe de ui in een pan met wat olie en laat bruin worden.
  3. Als de ui goudbruin is, voeg dan het gehakt en de gesneden worst toe. Meng het geheel goed en hak op middelhoog vuur.
  4. Doe in de tussentijd de geperste knoflook met wat olie in een andere pan en laat bruin worden. Zodra de knoflook goudbruin is, voegt u de schoongemaakte paddenstoelen toe (in kleine stukjes gesneden). Schep het geheel om, doe vervolgens de deksel erop en kook op aag vuur.
  5. Meng de helft van de witte wijn en de sojasaus in een glas en voeg bij het vlees zodra het goed gebraden is. Doe de overige witte wijn en sojasaus in een ander glas, giet dit bij de champignons en roer het geheel door.
  6. Doe de champignons bij het vlees, roer door elkaar en laat koken. Voeg de slagroom toe en roer door elkaar. Doe het geheel bij de gekookte noedels, breng op smaak en serveer warm, bestrooid met de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten voor 8 porties

  • 700 g penne
  • 250 g pioppino paddenstoel
  • 500 g champignons
  • 350 g gemengd gehakt
  • 250 g worst
  • 1 middelgrote ui
  • 3/4 kopje Kikkoman sojasaus met 43% minder zout
  • 3/4 kopje witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Slagroom naar smaak 
  • Olijfolie extra vergine
  • Parmezaanse kaas