Rijstrolletjes met rauwe tonijn
Rijstrolletjes met rauwe tonijn

Rijstrolletjes met rauwe tonijn

3,7 3 beoordelingen
totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
300 g
gram Japanse sushirijst
4 
nori-vellen
200 g
gram fijngesneden rauwe tonijn
1 
gesneden avocado
Sap van ½ citroen
3 
fijngesneden bosuien
1 
fijngesneden gele paprika
1 tl
wasabi
2 tl
geroosterde sesamzaadjes
1 
handvol verse spinaziebladeren
Voedingswaarde (per portie):1.803 kJ / 431 kcal
9,9 gVetten
20,4 gEiwitten
68,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was de sushi-rijst tot het water helder van kleur is. Stop de rijst met 330 ml water in een pan met dikke bodem. Breng het geheel aan de kook en plaats de deksel op de pan. Zodra het water kookt zet het vuur op de laagste stand en laat de rijst 12 minuten rustig koken. Zet daarna het vuur uit en laat de rijst 10 minuten staan met het deksel op de pan.

Stap 2

Mix de tonijn, de avocado en het citroensap in een kom. Roer vervolgens de uien en de paprika er doorheen. Voeg de glutenvrije Teriyaki marinade met wasabi toe en roer totdat de wasabi-pasta is opgelost. Voeg vervolgens de sesamzaadjes en met de rest van de tonijn toe. 

Stap 3

Verdeel de rijst over de nori-vellen en leg de spinazie en het tonijnmengsel op één helft van ieder blad. Vouw de andere helft van het blad eroverheen en snijd ieder stuk in vier stukken. Rol de stukken vervolgens op en genieten maar!

Recept-ID 310

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de sushi-rijst tot het water helder van kleur is. Stop de rijst met 330 ml water in een pan met dikke bodem. Breng het geheel aan de kook en plaats de deksel op de pan. Zodra het water kookt zet het vuur op de laagste stand en laat de rijst 12 minuten rustig koken. Zet daarna het vuur uit en laat de rijst 10 minuten staan met het deksel op de pan.

Mix de tonijn, de avocado en het citroensap in een kom. Roer vervolgens de uien en de paprika er doorheen. Voeg de glutenvrije Teriyaki marinade met wasabi toe en roer totdat de wasabi-pasta is opgelost. Voeg vervolgens de sesamzaadjes en met de rest van de tonijn toe. 

Verdeel de rijst over de nori-vellen en leg de spinazie en het tonijnmengsel op één helft van ieder blad. Vouw de andere helft van het blad eroverheen en snijd ieder stuk in vier stukken. Rol de stukken vervolgens op en genieten maar!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.