
Shabu-Shabu (Japanese Hot Pot)

Ingrediënten voor 2 portie(s)
Ingrediënten voor twee personen:
- 150 g flinterdun gesneden rundvlees om te koken
- 4 shiitake paddenstoelen (als vervanging: champignons, oesterzwammen)
- 150 g Hokusai (Chinese kool) (als vervanging: savooiekool, snijbiet)
- 1/2 bos spinazie/paardenbloem/rucola
- 1/2 bos lente-uitjes (als vervanging: prei)
- 600 ml bouillon: 1 stukje zeewier & 600 ml water (als vervanging: vis-/vlees-/groentebouillon)
- naar believen: Kikkoman Ponzu Sojasaus Citrus of Kikkoman Sesam dressing
Voor de sesamsaus (om zelf te maken):
- 4 el sesampasta of pindapasta
- 2 el appelsap
- 1-1,5 el Natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1/2 tl suiker
- witte peper al naar eigen smaak
Bereiding
De schijfjes rundlvees in stukjes snijden. De stelen van de shiitake-paddenstoelen verwijderen en de rest decoratief snijden. De steel van de Hakusai (Chinese kool) in 4-5 cm dikke reepjes en de blaadjes in hapklare stukken snijden. Spinazie grof snijden, de lente-ui schuin in 4-6 cm stukken snijden.
De ingrediënten voor de sesamsaus mengen. Bouillon koken. Het vlees in de bouillon koken en de overige ingrediënten tijdens het eten koken.
Met sesamsaus en Ponzu als dipsausjes genieten.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
Ingrediënten voor twee personen:
- 150 g flinterdun gesneden rundvlees om te koken
- 4 shiitake paddenstoelen (als vervanging: champignons, oesterzwammen)
- 150 g Hokusai (Chinese kool) (als vervanging: savooiekool, snijbiet)
- 1/2 bos spinazie/paardenbloem/rucola
- 1/2 bos lente-uitjes (als vervanging: prei)
- 600 ml bouillon: 1 stukje zeewier & 600 ml water (als vervanging: vis-/vlees-/groentebouillon)
- naar believen: Kikkoman Ponzu Sojasaus Citrus of Kikkoman Sesam dressing
Voor de sesamsaus (om zelf te maken):
- 4 el sesampasta of pindapasta
- 2 el appelsap
- 1-1,5 el Natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1/2 tl suiker
- witte peper al naar eigen smaak