Shabu-Shabu (Japanese Hot Pot)
totale tijd
20 min.
20 min.
voorbereidingstijd
Ingrediënten
2 porties
150 g
flinterdun gesneden rundvlees om te koken
4
shiitake paddenstoelen (als vervanging: champignons, oesterzwammen)
150 g
Hokusai (Chinese kool) (als vervanging: savooiekool, snijbiet)
½ bos(je)
spinazie/paardenbloem/rucola
½ bos(je)
lente-uitjes (als vervanging: prei)
600 ml
bouillon: 1 stukje zeewier & water (als vervanging: vis-/vlees-/groentebouillon)
Voor de sesamsaus (om zelf te maken):
4 eetlepels
sesampasta of pindapasta
2 eetlepels
appelsap
1 ¼ eetlepels
½ theelepel
suiker
witte peper al naar eigen smaak
Voedingswaarde (per portie):
1854 kJ
/
443 kcal
Voorbereiding
De schijfjes rundlvees in stukjes snijden. De stelen van de shiitake-paddenstoelen verwijderen en de rest decoratief snijden. De steel van de Hakusai (Chinese kool) in 4-5 cm dikke reepjes en de blaadjes in hapklare stukken snijden. Spinazie grof snijden, de lente-ui schuin in 4-6 cm stukken snijden.
De ingrediënten voor de sesamsaus mengen. Bouillon koken. Het vlees in de bouillon koken en de overige ingrediënten tijdens het eten koken.
Met sesamsaus en Ponzu als dipsausjes genieten.
Recept-ID 63
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer