
Taco’s met gefrituurde avocado en poké bowl met rode kool

Ingrediënten voor 16 portie(s)
Voor de gefrituurde avocado’s:
- 2 rijpe avocado’s
- 15 g tarwemeel
- zout, versgemalen peper
- 100 ml kikkererwtenwater (uit het blik)
- 50 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Plantaardige olie om te frituren
Voor de tomatillo-salsa:
- 100 g ingemaakte tomatillo’s
- 1 teentje knoflook
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 el limoensap
Bovendien:
- 1/4 rode kool
- 50 ml Kikkoman Poke sauce
- 1 à 2 chilipepers
- 16 kleine maïs tortillawraps
- enkele blaadjes koriander
Bereiding
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en de schil en snijd iedere avocadohelft in vieren. Breng het meel op smaak met peper en zout. Klop het kikkererwtenwater schuimig. Haal de avocado’s eerst door het meel, vervolgens door het kikkererwtenschuim en daarna door het pankomeel. Verhit de plantaardige olie op ca. 180 °C, frituur de avocado’s 3 à 4 minuten en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Giet de tomatillo’s af en hak ze in grove stukken voor de tomatillo-salsa. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng de tomatillo’s met knoflook, sojasaus, olijfolie en limoensap.
Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de kool, snijd de kool in fijne reepjes en meng met de Poke sauce. Reinig de chili, was deze en snijd in fijne ringen. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met avocado’s, Poké-kool, chili’s en koriander en serveer met de tomatillo-salsa.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 16 portie(s)
Voor de gefrituurde avocado’s:
- 2 rijpe avocado’s
- 15 g tarwemeel
- zout, versgemalen peper
- 100 ml kikkererwtenwater (uit het blik)
- 50 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- Plantaardige olie om te frituren
Voor de tomatillo-salsa:
- 100 g ingemaakte tomatillo’s
- 1 teentje knoflook
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 el limoensap
Bovendien:
- 1/4 rode kool
- 50 ml Kikkoman Poke sauce
- 1 à 2 chilipepers
- 16 kleine maïs tortillawraps
- enkele blaadjes koriander