Taco’s met gefrituurde avocado en poké bowl met rode kool
Zoeken
Filter
Taco’s met gefrituurde avocado en poké bowl met rode kool
Bookmark
184 van 413

Taco’s met gefrituurde avocado en poké bowl met rode kool

Taco’s met gefrituurde avocado en poké bowl met rode kool
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 550 kJ / 131 kcal
Vetten: 4.1 g
Eiwitten: 3.2 g
Koolhydraten: 18.35 g

Ingrediënten voor 16 portie(s)

Voor de gefrituurde avocado’s:

Voor de tomatillo-salsa: 

Bovendien:

  • 1/4 rode kool
  • 50 ml Kikkoman Poke sauce
  • 1 à 2 chilipepers
  • 16 kleine maïs tortillawraps
  • enkele blaadjes koriander 

Bereiding

Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en de schil en snijd iedere avocadohelft in vieren. Breng het meel op smaak met peper en zout. Klop het kikkererwtenwater schuimig. Haal de avocado’s eerst door het meel, vervolgens door het kikkererwtenschuim en daarna door het pankomeel. Verhit de plantaardige olie op ca. 180 °C, frituur de avocado’s 3 à 4 minuten en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Giet de tomatillo’s af en hak ze in grove stukken voor de tomatillo-salsa. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng de tomatillo’s met knoflook, sojasaus, olijfolie en limoensap.

Verwijder de buitenste bladeren en de stronk van de kool, snijd de kool in fijne reepjes en meng met de Poke sauce. Reinig de chili, was deze en snijd in fijne ringen. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met avocado’s, Poké-kool, chili’s en koriander en serveer met de tomatillo-salsa. 

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 550 kJ / 131 kcal
Vetten: 4.1 g
Eiwitten: 3.2 g
Koolhydraten: 18.35 g

Ingrediënten voor 16 portie(s)

Voor de gefrituurde avocado’s:

Voor de tomatillo-salsa: 

Bovendien:

  • 1/4 rode kool
  • 50 ml Kikkoman Poke sauce
  • 1 à 2 chilipepers
  • 16 kleine maïs tortillawraps
  • enkele blaadjes koriander