
378 van 381
Yaki onigiri
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Hoofdgerechten
Rijst
Japanse keuken
Aziatische keuken
Vegetarisch
Snacks
BBQ
Bereidingstijd < 20 min

Totale tijd
15 min
Bereidingstijd:
15 min
Voedingswaarden (per portie)
796 kJ / 119 kcal
Vetten:
4.8 g
Eiwitten:
4.9 g
Koolhydraten:
31.1 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 400 g gekookte rijst
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 el geroosterde sesam
- ½ el plantaardige olie
- Een paar druppels sesamolie
Voor de saus:
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 eigeel
- 1 snufje suiker
Bereiding
- Doe de rijst, sojasaus en sesam in een schaal en meng ze door elkaar.
- Doe de gekruide rijst in vershoudfolie en maak driehoeken (4 stuks).
- Verwarm de plantaardige olie en sesamolie in een pan met antiaanbaklaag en braad de gevormde rijst op middelhoog vuur aan beide kanten.
- Meng voor de saus sojasaus, eigeel en suiker in een kleine schaal. Bestrooi de gebraden rijststukken aan één kant met de saus en laat knapperig braden. Draai de rijststukken, bestrooi ze met de resterende saus en laat ze eveneens knapperig braden.
- Doe de rijststukken op een bord en besprenkel ze naar keuze met pickels.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
15 min
Bereidingstijd:
15 min
Voedingswaarden (per portie)
796 kJ / 119 kcal
Vetten:
4.8 g
Eiwitten:
4.9 g
Koolhydraten:
31.1 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 400 g gekookte rijst
- 2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 el geroosterde sesam
- ½ el plantaardige olie
- Een paar druppels sesamolie
Voor de saus:
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 eigeel
- 1 snufje suiker