

Appel-cupcakes à la Kikkoman
Ingrediënten
Voor de 'frosting':
Voorbereiding
Stap 1
Rooster de amandelen goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Meng het meel, kaneel, bakpoeder, natron en suiker mengen. Roer de eieren, olie, karnemelk en sojasaus door elkaar. Schil de appels en snijd in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de appels in kleine blokjes en roer samen met de amandelen door het deeg.
Stap 2
Vul de papieren muffinvormpjes (plaat met 12 muffinvormen) met het deeg en bak deze in een voorverwarmde bakoven bij 180 °C (gas: stand 3, hetelucht 160 °C) in ca. 20 - 25 minuten goudbruin. Laat de muffins op een gebakrooster afkoelen.
Stap 3
Klopt boter, suiker en vanillesuiker schuimig op. Roer voorzichtig de kwark voorzichtig erdoor en vul de crème in een spuitzak met stermondstuk. Versier de muffins met de 'frosting' en garneer naar wens met geroosterde amandelen.
Recept-ID 385
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer