Appel-cupcakes à la Kikkoman

totale tijd 45 min.
20 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Ingrediënten

12 porties
50 g
gehakte amandelen
275 g
bloem
2 snufje
kaneel, gemalen
2 theelepels
bakpoeder
1 theelepel
baksoda
80 g
suiker
2 
eieren
7 eetlepels
plantaardige olie
300 ml
karnemelk
2 
zoetzure appels (bijv. goudrenet, cox oranje)

Voor de 'frosting':

100 g
boter
2 eetlepels
suiker
1 sachet
vanillesuiker
200 g
kwark
Voedingswaarde (per portie): 1509 kJ  /  360 kcal

Voorbereiding

Stap 1

Rooster de amandelen goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Meng het meel, kaneel, bakpoeder, natron en suiker mengen. Roer de eieren, olie, karnemelk en sojasaus door elkaar. Schil de appels en snijd in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de appels in kleine blokjes en roer samen met de amandelen door het deeg.

Stap 2

Vul de papieren muffinvormpjes (plaat met 12 muffinvormen) met het deeg en bak deze in een voorverwarmde bakoven bij 180 °C (gas: stand 3, hetelucht 160 °C) in ca. 20 - 25 minuten goudbruin. Laat de muffins op een gebakrooster afkoelen.

Stap 3

Klopt boter, suiker en vanillesuiker schuimig op. Roer voorzichtig de kwark voorzichtig erdoor en vul de crème in een spuitzak met stermondstuk. Versier de muffins met de 'frosting' en garneer naar wens met geroosterde amandelen.

Recept-ID 385

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Rooster de amandelen goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Meng het meel, kaneel, bakpoeder, natron en suiker mengen. Roer de eieren, olie, karnemelk en sojasaus door elkaar. Schil de appels en snijd in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de appels in kleine blokjes en roer samen met de amandelen door het deeg.

Vul de papieren muffinvormpjes (plaat met 12 muffinvormen) met het deeg en bak deze in een voorverwarmde bakoven bij 180 °C (gas: stand 3, hetelucht 160 °C) in ca. 20 - 25 minuten goudbruin. Laat de muffins op een gebakrooster afkoelen.

Klopt boter, suiker en vanillesuiker schuimig op. Roer voorzichtig de kwark voorzichtig erdoor en vul de crème in een spuitzak met stermondstuk. Versier de muffins met de 'frosting' en garneer naar wens met geroosterde amandelen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.