Aziatische oesters in teriyakidressing
Aziatische oesters in teriyakidressing

Aziatische oesters in teriyakidressing

4,8 5 beoordelingen
totale tijd 20 min.
20 min. voorbereidingstijd

Rauwe oesters in een dressing van teriyakimarinade, sesamolie en gebakken sjalot geïnspireerd op een Japans recept

Ingrediënten

2 porties
6 
verse rauwe oesters
1 el
rijstazijn
1 el
honing
 ½ 
sjalotje
 ½ tl
gehakte knoflook
1 tl
ingemaakte gember (zoals voor sushi)
2 
grote sjalotten
500 ml
bakolie
2 snufjes
zout

Voorbereiding

Stap 1

6  verse rauwe oesters

Open de oesters met een oestermes of vraag je visboer om dit te doen. Wees heel voorzichtig en pas op je hand.

Stap 2

2 el Kikkoman Teriyaki Marinade1 el rijstazijn – 1 el honing –  ¼ tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie ½  sjalotje –  ½ tl gehakte knoflook – 1 tl ingemaakte gember

Meng de teriyakimarinade, rijstazijn, honing en olie. Snijd vervolgens het sjalotje en de gember zo fijn als je kunt en voeg deze samen met de gehakte knoflook toe. Meng goed en de dressing is klaar.

Stap 3

2  grote sjalotten – 500 ml bakolie – 2 snufjes zout

Snijd de sjalotten in plakjes en leg ze op keukenpapier. Bestrooi met twee snufjes zout en laat 10-15 minuten rusten, zodat het zout het vocht uit de sjalotten haalt. Verhit de olie in een pan of wok om te frituren. Doe de sjalotten in de olie en bak ze goudbruin. Haal ze uit de olie, laat ze uitlekken op droog papier en bestrooi ze met zout.

Stap 4

Serveer de oesters met 1 of 2 theelepels dressing en strooi er de knapperige sjalotten overheen.

Recept-ID 1160

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

6 verse rauwe oesters

Open de oesters met een oestermes of vraag je visboer om dit te doen. Wees heel voorzichtig en pas op je hand.

2 el Kikkoman Teriyaki Marinade1 el rijstazijn – 1 el honing – ¼ tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie ½ sjalotje – ½ tl gehakte knoflook – 1 tl ingemaakte gember

Meng de teriyakimarinade, rijstazijn, honing en olie. Snijd vervolgens het sjalotje en de gember zo fijn als je kunt en voeg deze samen met de gehakte knoflook toe. Meng goed en de dressing is klaar.

2 grote sjalotten – 500 ml bakolie – 2 snufjes zout

Snijd de sjalotten in plakjes en leg ze op keukenpapier. Bestrooi met twee snufjes zout en laat 10-15 minuten rusten, zodat het zout het vocht uit de sjalotten haalt. Verhit de olie in een pan of wok om te frituren. Doe de sjalotten in de olie en bak ze goudbruin. Haal ze uit de olie, laat ze uitlekken op droog papier en bestrooi ze met zout.

Serveer de oesters met 1 of 2 theelepels dressing en strooi er de knapperige sjalotten overheen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.