“Bagna cauda'’-dip met sojasaus

totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
3 
teentjes knoflook
 ½ 
kleine ui
3 eetlepels
eetlepels olijfolie
2 eetlepels
witte wijn
1 
blik tonijn, in olie (= 185 g)
100 g
stevige tofu
2 eetlepels
citroensap
1 eetlepel
honing
2 eetlepels
geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel
kappertjes
 ½ theelepel
zout
Een beetje versgemalen witte peper
Voedingswaarde (per portie): 1009 kJ  /  241 kcal
15,3 g Vetten
18,7 g Eiwitten
5,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de knoflook en uien in dunne schijfjes. Verhit ½ el olie in een pan, doe de knoflook en uien erbij en fruit ze. Giet er witte wijn bij, breng aan de kook en doe de mix in een mixer.

Stap 2

Laat de tonijn goed uitlekken. Verwarm in een pan ½ el olijfolie, doe de tonijn erbij en fruit tot de tonijn 'droog’ is. Doe 2 el sojasaus erbij en fruit dat kort mee. Doe de mix op een bord en laat afkoelen.

Stap 3

Doe de tonijnmix met de ui-knoflookmix in de mixer. Doe de goed uitgelekte tofu, de rest van de sojasaus, de rest van de olijfolie, citroensap en honing erbij. Doe Parmezaanse kaas, kappertjes, zout en peper erbij, mix nogmaals grof en serveer met de dip.

De bagna-cauda-dip past heel goed bij bijvoorbeeld:

  • rauwe groentesticks zoals wortel, selderij, komkommer, paprika, radijs
  • gekookte groente zoals groene asperges, jonge maïs, bloemkool, broccoli.

Recept-ID 202

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de knoflook en uien in dunne schijfjes. Verhit ½ el olie in een pan, doe de knoflook en uien erbij en fruit ze. Giet er witte wijn bij, breng aan de kook en doe de mix in een mixer.

Laat de tonijn goed uitlekken. Verwarm in een pan ½ el olijfolie, doe de tonijn erbij en fruit tot de tonijn 'droog’ is. Doe 2 el sojasaus erbij en fruit dat kort mee. Doe de mix op een bord en laat afkoelen.

Doe de tonijnmix met de ui-knoflookmix in de mixer. Doe de goed uitgelekte tofu, de rest van de sojasaus, de rest van de olijfolie, citroensap en honing erbij. Doe Parmezaanse kaas, kappertjes, zout en peper erbij, mix nogmaals grof en serveer met de dip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.