

“Bagna cauda'’-dip met sojasaus
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de knoflook en uien in dunne schijfjes. Verhit ½ el olie in een pan, doe de knoflook en uien erbij en fruit ze. Giet er witte wijn bij, breng aan de kook en doe de mix in een mixer.
Stap 2
Laat de tonijn goed uitlekken. Verwarm in een pan ½ el olijfolie, doe de tonijn erbij en fruit tot de tonijn 'droog’ is. Doe 2 el sojasaus erbij en fruit dat kort mee. Doe de mix op een bord en laat afkoelen.
Stap 3
Doe de tonijnmix met de ui-knoflookmix in de mixer. Doe de goed uitgelekte tofu, de rest van de sojasaus, de rest van de olijfolie, citroensap en honing erbij. Doe Parmezaanse kaas, kappertjes, zout en peper erbij, mix nogmaals grof en serveer met de dip.
De bagna-cauda-dip past heel goed bij bijvoorbeeld:
- rauwe groentesticks zoals wortel, selderij, komkommer, paprika, radijs
- gekookte groente zoals groene asperges, jonge maïs, bloemkool, broccoli.
Recept-ID 202
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer