Bulgogi van varkensvlees in sla

totale tijd 90 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Laat de smaakpapillen vlammen met deze heerlijke twist van bulgogi – Koreaans voor 'vuurvlees'. In dit recept maken we dit klassieke gerecht van dun gesneden, gemarineerd varkensvlees in plaats van eersteklas rundvlees, waardoor het een budgetvriendelijke versie van dit heerlijke gerecht is.

Ingrediënten

2 porties
300 g
varkenshaas
3 
teentjes knoflook
 ½ 
zure appel
1 stuk
gember (ca. 3 cm)
1 
klein bosje lente-uitjes
1 eetlepel
honing
Peper naar smaak
2 eetlepels
geroosterde sesamzaadjes

Om te serveren:

8 
shiso- / perillablaadjes
8 
blaadjes kropsla
 ½ bos(je)
verse koriander
 ½ 
komkommer
Voedingswaarde (per portie): 1329 kJ  /  318 kcal
16 g Vetten
35 g Eiwitten
8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g varkenshaas – 3  teentjes knoflook –  ½  zure appel – 1  stukje gember (ca. 3 cm) – 1  klein bosje lente-uitjes

Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook, appel, gember en lente-uitjes in grove stukjes.

Stap 2

Doe de gehakte knoflook, appel, gember en lente-uitjes in een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde pasta.

Stap 3

1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel honing – Peper naar smaak – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Voeg de saus van stap 2 en de overige ingrediënten (Kikkoman Sesamolie, honing, peper, Kikkoman Sojasaus en geroosterde sesamzaadjes) toe aan het gesneden vlees. Marineer het geheel minstens 1 uur, maar bij voorkeur een hele nacht.

Stap 4

8  shiso- / perillablaadjes – 8  blaadjes kropsla –  ½ bos(je) verse koriander –  ½  komkommer

Verwijder de overtollige marinade van het vlees en bak het in een zeer hete pan ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Serveer met kruiden, slablaadjes en gehakte komkommer.

Tip:

Het gerecht kan ook worden geserveerd met uw favoriete dungesneden groenten, zoals rode kool of wortelen.

Recept-ID 1233

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g varkenshaas – 3  teentjes knoflook –  ½  zure appel – 1  stukje gember (ca. 3 cm) – 1  klein bosje lente-uitjes

Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook, appel, gember en lente-uitjes in grove stukjes.

Doe de gehakte knoflook, appel, gember en lente-uitjes in een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde pasta.

1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel honing – Peper naar smaak – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Voeg de saus van stap 2 en de overige ingrediënten (Kikkoman Sesamolie, honing, peper, Kikkoman Sojasaus en geroosterde sesamzaadjes) toe aan het gesneden vlees. Marineer het geheel minstens 1 uur, maar bij voorkeur een hele nacht.

8  shiso- / perillablaadjes – 8  blaadjes kropsla –  ½ bos(je) verse koriander –  ½  komkommer

Verwijder de overtollige marinade van het vlees en bak het in een zeer hete pan ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Serveer met kruiden, slablaadjes en gehakte komkommer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.