

Bulgogi van varkensvlees in sla
Laat de smaakpapillen vlammen met deze heerlijke twist van bulgogi – Koreaans voor 'vuurvlees'. In dit recept maken we dit klassieke gerecht van dun gesneden, gemarineerd varkensvlees in plaats van eersteklas rundvlees, waardoor het een budgetvriendelijke versie van dit heerlijke gerecht is.
Voorbereiding
Stap 1

300 g varkenshaas – 3 teentjes knoflook – ½ zure appel – 1 stukje gember (ca. 3 cm) – 1 klein bosje lente-uitjes
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook, appel, gember en lente-uitjes in grove stukjes.
Stap 2

Doe de gehakte knoflook, appel, gember en lente-uitjes in een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde pasta.
Stap 3

1 el Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el honing – Peper naar smaak – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el geroosterde sesamzaadjes
Voeg de saus van stap 2 en de overige ingrediënten (Kikkoman Sesamolie, honing, peper, Kikkoman Sojasaus en geroosterde sesamzaadjes) toe aan het gesneden vlees. Marineer het geheel minstens 1 uur, maar bij voorkeur een hele nacht.
Stap 4

8 shiso- / perillablaadjes – 8 blaadjes kropsla – ½ bos(je) verse koriander – ½ komkommer
Verwijder de overtollige marinade van het vlees en bak het in een zeer hete pan ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Serveer met kruiden, slablaadjes en gehakte komkommer.
Tip:
Het gerecht kan ook worden geserveerd met uw favoriete dungesneden groenten, zoals rode kool of wortelen.
Recept-ID 1233
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer