Gestoofd buikspek met appel- en mosterddressing
Zinderende varkensvleessensatie – overheerlijk buikspek, ingewreven met kruiden en specerijen en tot in de perfectie, vervolgens in plakjes gesneden en overgoten met een hartige saus van gebakken appel, Kikkoman Saus voor Rijst en pikante mosterd. Gegarandeerd dat u zult genieten!
Ingrediënten
Vlees:
Saus:
To serve:
Voorbereiding
Stap 1
300 g buikspek – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 theelepel Kikkoman zoete Sojasaus – 2 verse takjes tijm – 1 theelepel gedroogde oregano – 1 theelepel gerookte paprika – 1 theelepel komijnpoeder – 1 theelepel knoflookpoeder
Bedruip het buikspek met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Saus voor Rijst en zet het apart. Meng alle kruiden en specerijen 1 minuut in een blender en bestrooi het buikspek ermee. Wikkel het dan in huishoudfolie en zet het een nacht in de koelkast (8 - 12 uur).
Stap 2
Haal het buikspek uit de verpakking en zet de grill op een hoog vuur (220 - 230 °C). Gril het spek gedurende 5 - 7 minuten op een hoog vuur en draai het spek elke 30 - 40 seconden om. Zet de grill vervolgens op laag vuur (130 - 150 °C), leg het buikspek aan de zijkant van de grill, zodat het niet wordt blootgesteld aan directe hitte en laat het 75 - 90 minuten garen. Haal het buikspek van de grill en snijd het in plakjes.
Stap 3
2 zure appels (bv. Granny Smith) – 70 ml olijfolie – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Zoete Sojasaus – 3 theelepels Dijonmosterd – 3 theelepels limoensap – 2 eetlepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 handvol koriander om te serveren
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 °C of tot ze zacht zijn. Meng met de overige ingrediënten terwijl ze nog warm zijn tot een gladde saus en sprenkel deze over het buikspek.
Bestrooi tot slot met korianderblaadjes.
Tip:
Heerlijk met een bijgerecht naar keuze: brood, frietjes, rijst, enz.
Recept-ID 1239
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer