Gestoofd buikspek met appel- en mosterddressing

totale tijd 830 min.
20 min. voorbereidingstijd
90 min. kooktijd
720 min. marineertijd

Zinderende varkensvleessensatie – overheerlijk buikspek, ingewreven met kruiden en specerijen en tot in de perfectie, vervolgens in plakjes gesneden en overgoten met een hartige saus van gebakken appel, Kikkoman Saus voor Rijst en pikante mosterd. Gegarandeerd dat u zult genieten!

Ingrediënten

2 porties

Vlees:

300 g
buikspek
2 
takjes verse tijm
1 theelepel
gedroogde oregano
1 theelepel
gerookte paprika
1 theelepel
komijnpoeder
1 theelepel
knoflookpoeder

Saus:

2 
zure appels (bv. Granny Smith)
70 ml
olijfolie
3 theelepels
Dijonmosterd
3 theelepels
limoensap

To serve:

1 handvol
koriander
Voedingswaarde (per portie): 2719 kJ  /  650 kcal
50 g Vetten
25 g Eiwitten
27 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g buikspek – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel Kikkoman zoete Sojasaus2  verse takjes tijm – 1 theelepel gedroogde oregano – 1 theelepel gerookte paprika – 1 theelepel komijnpoeder – 1 theelepel knoflookpoeder

Bedruip het buikspek met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Saus voor Rijst en zet het apart. Meng alle kruiden en specerijen 1 minuut in een blender en bestrooi het buikspek ermee. Wikkel het dan in huishoudfolie en zet het een nacht in de koelkast (8 - 12 uur).

Stap 2

Haal het buikspek uit de verpakking en zet de grill op een hoog vuur (220 - 230 °C). Gril het spek gedurende 5 - 7 minuten op een hoog vuur en draai het spek elke 30 - 40 seconden om. Zet de grill vervolgens op laag vuur (130 - 150 °C), leg het buikspek aan de zijkant van de grill, zodat het niet wordt blootgesteld aan directe hitte en laat het 75 - 90 minuten garen. Haal het buikspek van de grill en snijd het in plakjes.

Stap 3

2  zure appels (bv. Granny Smith) – 70 ml olijfolie – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Zoete Sojasaus3 theelepels Dijonmosterd – 3 theelepels limoensap – 2 eetlepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 handvol koriander om te serveren

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 °C of tot ze zacht zijn. Meng met de overige ingrediënten terwijl ze nog warm zijn tot een gladde saus en sprenkel deze over het buikspek.

Bestrooi tot slot met korianderblaadjes.

Tip:

Heerlijk met een bijgerecht naar keuze: brood, frietjes, rijst, enz.

Recept-ID 1239

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g buikspek – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel Kikkoman zoete Sojasaus2  verse takjes tijm – 1 theelepel gedroogde oregano – 1 theelepel gerookte paprika – 1 theelepel komijnpoeder – 1 theelepel knoflookpoeder

Bedruip het buikspek met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Saus voor Rijst en zet het apart. Meng alle kruiden en specerijen 1 minuut in een blender en bestrooi het buikspek ermee. Wikkel het dan in huishoudfolie en zet het een nacht in de koelkast (8 - 12 uur).

Haal het buikspek uit de verpakking en zet de grill op een hoog vuur (220 - 230 °C). Gril het spek gedurende 5 - 7 minuten op een hoog vuur en draai het spek elke 30 - 40 seconden om. Zet de grill vervolgens op laag vuur (130 - 150 °C), leg het buikspek aan de zijkant van de grill, zodat het niet wordt blootgesteld aan directe hitte en laat het 75 - 90 minuten garen. Haal het buikspek van de grill en snijd het in plakjes.

2  zure appels (bv. Granny Smith) – 70 ml olijfolie – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Zoete Sojasaus3 theelepels Dijonmosterd – 3 theelepels limoensap – 2 eetlepels Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 handvol koriander om te serveren

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 °C of tot ze zacht zijn. Meng met de overige ingrediënten terwijl ze nog warm zijn tot een gladde saus en sprenkel deze over het buikspek.

Bestrooi tot slot met korianderblaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.