Gestoofd buikspek met appel- en mosterddressing
Gestoofd buikspek met appel- en mosterddressing

Gestoofd buikspek met appel- en mosterddressing

5 1 beoordelingen
totale tijd 13 u. 50 min.
20 min. voorbereidingstijd
1 u. 30 min. kooktijd
12 u. marineertijd

Zinderende varkensvleessensatie – overheerlijk buikspek, ingewreven met kruiden en specerijen en tot in de perfectie, vervolgens in plakjes gesneden en overgoten met een hartige saus van gebakken appel, Kikkoman Saus voor Rijst en pikante mosterd. Gegarandeerd dat u zult genieten!

Ingrediënten

2 porties

Vlees:

300 g
buikspek
2 
takjes verse tijm
1 tl
gedroogde oregano
1 tl
gerookte paprika
1 tl
komijnpoeder
1 tl
knoflookpoeder

Saus:

2 
zure appels (bv. Granny Smith)
70 ml
olijfolie
3 tl
Dijonmosterd
3 tl
limoensap

To serve:

1 handvol
koriander
Voedingswaarde (per portie):2.719 kJ / 650 kcal
50 gVetten
25 gEiwitten
27 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g buikspek – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl Kikkoman zoete Sojasaus2  verse takjes tijm – 1 tl gedroogde oregano – 1 tl gerookte paprika – 1 tl komijnpoeder – 1 tl knoflookpoeder

Bedruip het buikspek met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Saus voor Rijst en zet het apart. Meng alle kruiden en specerijen 1 minuut in een blender en bestrooi het buikspek ermee. Wikkel het dan in huishoudfolie en zet het een nacht in de koelkast (8 - 12 uur).

Stap 2

Haal het buikspek uit de verpakking en zet de grill op een hoog vuur (220 - 230 °C). Gril het spek gedurende 5 - 7 minuten op een hoog vuur en draai het spek elke 30 - 40 seconden om. Zet de grill vervolgens op laag vuur (130 - 150 °C), leg het buikspek aan de zijkant van de grill, zodat het niet wordt blootgesteld aan directe hitte en laat het 75 - 90 minuten garen. Haal het buikspek van de grill en snijd het in plakjes.

Stap 3

2  zure appels (bv. Granny Smith) – 70 ml olijfolie – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Zoete Sojasaus3 tl Dijonmosterd – 3 tl limoensap – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 handvol koriander om te serveren

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 °C of tot ze zacht zijn. Meng met de overige ingrediënten terwijl ze nog warm zijn tot een gladde saus en sprenkel deze over het buikspek.

Bestrooi tot slot met korianderblaadjes.

Tip:

Heerlijk met een bijgerecht naar keuze: brood, frietjes, rijst, enz.

Recept-ID 1239

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g buikspek – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl Kikkoman zoete Sojasaus2 verse takjes tijm – 1 tl gedroogde oregano – 1 tl gerookte paprika – 1 tl komijnpoeder – 1 tl knoflookpoeder

Bedruip het buikspek met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Saus voor Rijst en zet het apart. Meng alle kruiden en specerijen 1 minuut in een blender en bestrooi het buikspek ermee. Wikkel het dan in huishoudfolie en zet het een nacht in de koelkast (8 - 12 uur).

Haal het buikspek uit de verpakking en zet de grill op een hoog vuur (220 - 230 °C). Gril het spek gedurende 5 - 7 minuten op een hoog vuur en draai het spek elke 30 - 40 seconden om. Zet de grill vervolgens op laag vuur (130 - 150 °C), leg het buikspek aan de zijkant van de grill, zodat het niet wordt blootgesteld aan directe hitte en laat het 75 - 90 minuten garen. Haal het buikspek van de grill en snijd het in plakjes.

2 zure appels (bv. Granny Smith) – 70 ml olijfolie – 70 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Zoete Sojasaus3 tl Dijonmosterd – 3 tl limoensap – 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 handvol koriander om te serveren

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten op 180 °C of tot ze zacht zijn. Meng met de overige ingrediënten terwijl ze nog warm zijn tot een gladde saus en sprenkel deze over het buikspek.

Bestrooi tot slot met korianderblaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.