Makkelijke vistaco's met knapperige groenten

5 2 beoordelingen
totale tijd 70 min.
7 min. voorbereidingstijd
3 min. kooktijd
60 min. marineertijd

Een frisse kijk op taco's! Met licht gekruide vis, mosterdachtige yoghurtsaus en knapperige seizoensgroenten vallen ze bij jong en oud in de smaak.

Ingrediënten

2 porties
200 g
tilapiafilets zonder graat (of andere witte vis)
3 theelepels
olijfolie
 ½ theelepel
honing
1 snufje
knoflookgranulaat
6 
tacoschelpen/minitortilla's
 ½ 
rode ui (40 g)
140 g
cherrytomaatjes
1 
avocado
100 g
radijsjes
1 
kleine komkommer
120 g
dikke yoghurt of Griekse yoghurt
2 theelepels
dijonmosterd
1 theelepel
Engelse mosterd
paar blaadjes munt
Voedingswaarde (per portie): 2547 kJ  /  608 kcal
19,1 g Vetten
31,6 g Eiwitten
74,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng in een kom Kikkoman Sojasaus, 1 theelepel olijfolie, honing en Kikkoman Kimchi Chilisaus, voeg de stukken vis toe, bestrooi met knoflookgranulaat en roer door elkaar. Zet minstens 60 minuten in de koelkast.

Stap 2

Snijd de ui fijn. Snijd de cherrytomaatjes in kleinere stukjes. Snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes. Snijd de avocado in plakjes.

Stap 3

Meng de yoghurt met de beide soorten mosterd.

Stap 4

Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten. Laat na het bakken iets afkoelen en prak met een vork in kleinere stukjes.

Stap 5

Vul elke taco met avocado, radijs, komkommer, vis, cherrytomaatjes en ui. Versier met saus en muntblaadjes.

 

Tip:

Als je van pittig houdt, voeg dan 1 theelepel Kikkoman Kimchi Chilisaus toe aan de marinade in plaats van ½ theelepel.

Recept-ID 1148

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng in een kom Kikkoman Sojasaus, 1 theelepel olijfolie, honing en Kikkoman Kimchi Chilisaus, voeg de stukken vis toe, bestrooi met knoflookgranulaat en roer door elkaar. Zet minstens 60 minuten in de koelkast.

Snijd de ui fijn. Snijd de cherrytomaatjes in kleinere stukjes. Snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes. Snijd de avocado in plakjes.

Meng de yoghurt met de beide soorten mosterd.

Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten. Laat na het bakken iets afkoelen en prak met een vork in kleinere stukjes.

Vul elke taco met avocado, radijs, komkommer, vis, cherrytomaatjes en ui. Versier met saus en muntblaadjes.

 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.