Met teriyaki gemarineerde tofuspiesjes

totale tijd 150 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
120 min. marineertijd

Tofuspiesjes gemarineerd in teriyakisaus met sesamolie hebben een oosters karakter. Pindakaas geeft het een romige textuur en Kikkoman Kimchi Chilisaus zorgt voor een pikante noot. Geserveerd met pindakaasmayonaise ontstaat een combinatie van zoete, pikante en romige smaaksensaties.

Ingrediënten

2 porties
400 g
stevige tofu
1 eetlepel
pindakaas
1 eetlepel
gochujang
1 theelepel
verse geraspte gember
1 theelepel
bruine suiker
 ½ bos(je)
lente-uitjes of dikke bieslook

Saus:

4 eetlepels
mayonaise
2 eetlepels
pindakaas
1 eetlepel
limoensap
1 
Spaanse peper (optie)

Om te serveren:

2 eetlepels
geroosterde sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie): 2884 kJ  /  690 kcal
47 g Vetten
39 g Eiwitten
27 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g stevige tofu – 1 eetlepel pindakaas – 1 theelepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 eetlepel gochujang – 1 theelepel verse geraspte gember – 1 theelepel bruine suiker –  ½ bos(je) lente-uitjes of dikke bieslook

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de pindakaas, Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, gochujangpasta, gember en suiker in een kom. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg de helft toe aan de marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Zet het minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 2

4 eetlepels mayonaise – 2 eetlepels pindakaas – 1 eetlepel limoensap – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  Spaanse peper (optie)

Meng de mayonaise, pindakaas, het limoensap, de Kikkoman Sojasaus en gehakte Spaanse peper (optie).

Stap 3

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Rijg de gemarineerde tofu aan barbecuespiesjes. Bak beide kanten op een hete grill tot de tofu bruin en licht krokant is.

Serveer door met de geroosterde sesamzaadjes te bestrooien en met de overgebleven lente-uitjes en pindamayonaise te garneren.

Recept-ID 1236

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g stevige tofu – 1 eetlepel pindakaas – 1 theelepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 eetlepel Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 eetlepel gochujang – 1 theelepel verse geraspte gember – 1 theelepel bruine suiker –  ½ bos(je) lente-uitjes of dikke bieslook

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de pindakaas, Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, gochujangpasta, gember en suiker in een kom. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg de helft toe aan de marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Zet het minstens 2 uur in de koelkast.

4 eetlepels mayonaise – 2 eetlepels pindakaas – 1 eetlepel limoensap – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  Spaanse peper (optie)

Meng de mayonaise, pindakaas, het limoensap, de Kikkoman Sojasaus en gehakte Spaanse peper (optie).

2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Rijg de gemarineerde tofu aan barbecuespiesjes. Bak beide kanten op een hete grill tot de tofu bruin en licht krokant is.

Serveer door met de geroosterde sesamzaadjes te bestrooien en met de overgebleven lente-uitjes en pindamayonaise te garneren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.