Met teriyaki gemarineerde tofuspiesjes
Met teriyaki gemarineerde tofuspiesjes

Met teriyaki gemarineerde tofuspiesjes

5 12 beoordelingen
totale tijd 2 u. 30 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd
2 u. marineertijd

Tofuspiesjes gemarineerd in teriyakisaus met sesamolie hebben een oosters karakter. Pindakaas geeft het een romige textuur en Kikkoman Kimchi Chilisaus zorgt voor een pikante noot. Geserveerd met pindakaasmayonaise ontstaat een combinatie van zoete, pikante en romige smaaksensaties.

Ingrediënten

2 porties
400 g
stevige tofu
1 el
pindakaas
1 el
gochujang
1 tl
verse geraspte gember
1 tl
bruine suiker
 ½ bos(je)
lente-uitjes of dikke bieslook

Saus:

4 el
mayonaise
2 el
pindakaas
1 el
limoensap
1 
Spaanse peper (optie)

Om te serveren:

2 el
geroosterde sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):2.884 kJ / 690 kcal
47 gVetten
39 gEiwitten
27 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g stevige tofu – 1 el pindakaas – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 el gochujang – 1 tl verse geraspte gember – 1 tl bruine suiker –  ½ bos(je) lente-uitjes of dikke bieslook

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de pindakaas, Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, gochujangpasta, gember en suiker in een kom. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg de helft toe aan de marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Zet het minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 2

4 el mayonaise – 2 el pindakaas – 1 el limoensap – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  Spaanse peper (optie)

Meng de mayonaise, pindakaas, het limoensap, de Kikkoman Sojasaus en gehakte Spaanse peper (optie).

Stap 3

2 el geroosterde sesamzaadjes

Rijg de gemarineerde tofu aan barbecuespiesjes. Bak beide kanten op een hete grill tot de tofu bruin en licht krokant is.

Serveer door met de geroosterde sesamzaadjes te bestrooien en met de overgebleven lente-uitjes en pindamayonaise te garneren.

Recept-ID 1236

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g stevige tofu – 1 el pindakaas – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie1 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden1 el gochujang – 1 tl verse geraspte gember – 1 tl bruine suiker – ½ bos(je) lente-uitjes of dikke bieslook

Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de pindakaas, Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, gochujangpasta, gember en suiker in een kom. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg de helft toe aan de marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Zet het minstens 2 uur in de koelkast.

4 el mayonaise – 2 el pindakaas – 1 el limoensap – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 Spaanse peper (optie)

Meng de mayonaise, pindakaas, het limoensap, de Kikkoman Sojasaus en gehakte Spaanse peper (optie).

2 el geroosterde sesamzaadjes

Rijg de gemarineerde tofu aan barbecuespiesjes. Bak beide kanten op een hete grill tot de tofu bruin en licht krokant is.

Serveer door met de geroosterde sesamzaadjes te bestrooien en met de overgebleven lente-uitjes en pindamayonaise te garneren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.