

Met teriyaki gemarineerde tofuspiesjes
Tofuspiesjes gemarineerd in teriyakisaus met sesamolie hebben een oosters karakter. Pindakaas geeft het een romige textuur en Kikkoman Kimchi Chilisaus zorgt voor een pikante noot. Geserveerd met pindakaasmayonaise ontstaat een combinatie van zoete, pikante en romige smaaksensaties.
Voorbereiding
Stap 1

400 g stevige tofu – 1 el pindakaas – 1 tl Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi – 80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade – 50 ml Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 1 el gochujang – 1 tl verse geraspte gember – 1 tl bruine suiker – ½ bos(je) lente-uitjes of dikke bieslook
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Meng de pindakaas, Kikkoman Sesamolie, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden, gochujangpasta, gember en suiker in een kom. Snijd de lente-uitjes fijn en voeg de helft toe aan de marinade. Voeg de tofu toe aan de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Zet het minstens 2 uur in de koelkast.
Stap 2

4 el mayonaise – 2 el pindakaas – 1 el limoensap – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 Spaanse peper (optie)
Meng de mayonaise, pindakaas, het limoensap, de Kikkoman Sojasaus en gehakte Spaanse peper (optie).
Stap 3

2 el geroosterde sesamzaadjes
Rijg de gemarineerde tofu aan barbecuespiesjes. Bak beide kanten op een hete grill tot de tofu bruin en licht krokant is.
Serveer door met de geroosterde sesamzaadjes te bestrooien en met de overgebleven lente-uitjes en pindamayonaise te garneren.
Recept-ID 1236
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer