Oranje omgekeerde taart

totale tijd 50 min.
10 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Delicate, oranje taart met gebakken appels en pecannoten op de bodem, verrijkt met een zoet en hartig mengsel van honing, sojasaus en sinaasappelschil. Dankzij de omgekeerde taart karamelliseert de topping en smelt hij in je mond.

Ingrediënten

8 porties
2 
appels
80 g
pecannoten
3 eetlepels
honing
1 
sinaasappel (voor de geraspte schil)
150 g
tarwebloem
70 g
havermeel
50 g
kristalsuiker
1 theelepel
bakpoeder
 ½ theelepel
baksoda
150 ml
sinaasappelsap
50 g
room
90 ml
koolzaadolie
1 
ei
Voedingswaarde (per portie): 1699 kJ  /  406 kcal
22 g Vetten
7 g Eiwitten
45 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  appels – 80 g pecannoten – 3 eetlepels honing – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  sinaasappel (voor de geraspte schil)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in halve maantjes. Meng de pecannoten met de honing, sojasaus en sinaasappelschil. Leg ze samen met de appels op de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm (ongeveer 18 cm in diameter).

Stap 2

150 g tarwebloem – 70 g havermeel – 50 g kristalsuiker – 1 theelepel bakpoeder –  ½ theelepel baksoda – 150 ml sinaasappelsap – 50 g room – 90 ml koolzaadolie – 1  ei

Meng in een kom de droge ingrediënten en in een andere kom de vloeibare ingrediënten. Combineer ze en giet daarna het beslag over het fruit en de noten. Bak 35-40 minuten op 180 °C (tot een satéprikker er schoon uitkomt).

Stap 3

Laat de taart afkoelen op een rooster, verwijder daarna de zijkanten van de bakvorm en zet de taart ondersteboven op een bord. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de bodem.

Tip:

Je kunt de room vervangen door Griekse yoghurt of 50 ml sinaasappelsap.

Recept-ID 1165

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2  appels – 80 g pecannoten – 3 eetlepels honing – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  sinaasappel (voor de geraspte schil)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in halve maantjes. Meng de pecannoten met de honing, sojasaus en sinaasappelschil. Leg ze samen met de appels op de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm (ongeveer 18 cm in diameter).

150 g tarwebloem – 70 g havermeel – 50 g kristalsuiker – 1 theelepel bakpoeder –  ½ theelepel baksoda – 150 ml sinaasappelsap – 50 g room – 90 ml koolzaadolie – 1  ei

Meng in een kom de droge ingrediënten en in een andere kom de vloeibare ingrediënten. Combineer ze en giet daarna het beslag over het fruit en de noten. Bak 35-40 minuten op 180 °C (tot een satéprikker er schoon uitkomt).

Laat de taart afkoelen op een rooster, verwijder daarna de zijkanten van de bakvorm en zet de taart ondersteboven op een bord. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de bodem.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.