

Oranje omgekeerde taart
Delicate, oranje taart met gebakken appels en pecannoten op de bodem, verrijkt met een zoet en hartig mengsel van honing, sojasaus en sinaasappelschil. Dankzij de omgekeerde taart karamelliseert de topping en smelt hij in je mond.
Voorbereiding
Stap 1

2 appels – 80 g pecannoten – 3 eetlepels honing – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 sinaasappel (voor de geraspte schil)
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in halve maantjes. Meng de pecannoten met de honing, sojasaus en sinaasappelschil. Leg ze samen met de appels op de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm (ongeveer 18 cm in diameter).
Stap 2

150 g tarwebloem – 70 g havermeel – 50 g kristalsuiker – 1 theelepel bakpoeder – 0,5 theelepel baksoda – 150 ml sinaasappelsap – 50 g room – 90 ml koolzaadolie – 1 ei
Meng in een kom de droge ingrediënten en in een andere kom de vloeibare ingrediënten. Combineer ze en giet daarna het beslag over het fruit en de noten. Bak 35-40 minuten op 180 °C (tot een satéprikker er schoon uitkomt).
Stap 3

Laat de taart afkoelen op een rooster, verwijder daarna de zijkanten van de bakvorm en zet de taart ondersteboven op een bord. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de bodem.
Tip:
Je kunt de room vervangen door Griekse yoghurt of 50 ml sinaasappelsap.
Recept-ID 1165
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer