Pompoencheesecake met cranberry’s, karamel en hazelnoten

totale tijd 90 min.
20 min. voorbereidingstijd
70 min. kooktijd

Fluffy pompoencheesecake op een volkoren koekjesbodem combineert heerlijk met karamel. De delicate zoute toets wordt bereikt door een magisch ingrediënt: sojasaus. Knapperige hazelnoten voegen een intensere smaak en een interessante textuur toe.

Ingrediënten

8 porties

Bodem

150 g
volkoren koekjes
30 g
gesmolten boter
1 theelepel
geraspte sinaasappelschil

Cheesecakevulling

100 g
witte chocolade
40 g
boter
700 g
gladde kwark
3 
eieren
150 g
pompoenpuree
2 eetlepels
gedroogde cranberry's

Karamel

100 g
kristalsuiker
1 eetlepel
boter
200 g
slagroom

Extra

100 g
hazelnoten
Voedingswaarde (per portie): 2775 kJ  /  663 kcal
49 g Vetten
15 g Eiwitten
38 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g volkoren koekjes – 30 g gesmolten boter – 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter en de geraspte sinaasappelschil. Druk het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak 10 minuten en zet het dan opzij om af te koelen.

Stap 2

100 g witte chocolade – 40 g boter – 700 g gladde kwark – 3  eieren – 150 g pompoenpuree

Smelt de chocolade en boter samen au-bain-marie. Zet het opzij om af te koelen. Meng de kwark met de eieren en de pompoenpuree.

Stap 3

2 eetlepels gedroogde cranberry's

Voeg de gesmolten chocolade en boter en de gedroogde cranberry's toe aan de kwark. Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het mengsel op de voorgebakken korst. Bak gedurende 1 uur op 180 °C. Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.

Stap 4

100 g kristalsuiker – 1 eetlepel boter – 200 g slagroom – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verdeel de suiker gelijkmatig over een gladde pan met antiaanbaklaag. Verwarm op middelhoog vuur tot het smelt (niet roeren). Voeg de boter toe en meng krachtig met een siliconen garde. Giet geleidelijk en onder voortdurend roeren de room en de sojasaus erbij. Laat 2-3 minuten koken tot het mengsel dik wordt.

Stap 5

100 g hazelnoten

Giet de karamel over de afgekoelde cheesecake en versier met hazelnoten.

De bakvorm moet een diameter van 18-20 cm hebben.

Recept-ID 1166

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g volkoren koekjes – 30 g gesmolten boter – 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter en de geraspte sinaasappelschil. Druk het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak 10 minuten en zet het dan opzij om af te koelen.

100 g witte chocolade – 40 g boter – 700 g gladde kwark – 3  eieren – 150 g pompoenpuree

Smelt de chocolade en boter samen au-bain-marie. Zet het opzij om af te koelen. Meng de kwark met de eieren en de pompoenpuree.

2 eetlepels gedroogde cranberry's

Voeg de gesmolten chocolade en boter en de gedroogde cranberry's toe aan de kwark. Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het mengsel op de voorgebakken korst. Bak gedurende 1 uur op 180 °C. Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.

100 g kristalsuiker – 1 eetlepel boter – 200 g slagroom – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Verdeel de suiker gelijkmatig over een gladde pan met antiaanbaklaag. Verwarm op middelhoog vuur tot het smelt (niet roeren). Voeg de boter toe en meng krachtig met een siliconen garde. Giet geleidelijk en onder voortdurend roeren de room en de sojasaus erbij. Laat 2-3 minuten koken tot het mengsel dik wordt.

100 g hazelnoten

Giet de karamel over de afgekoelde cheesecake en versier met hazelnoten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.