

Pompoencheesecake met cranberry’s, karamel en hazelnoten
Fluffy pompoencheesecake op een volkoren koekjesbodem combineert heerlijk met karamel. De delicate zoute toets wordt bereikt door een magisch ingrediënt: sojasaus. Knapperige hazelnoten voegen een intensere smaak en een interessante textuur toe.
Ingrediënten
Bodem
Cheesecakevulling
Karamel
Extra
Voorbereiding
Stap 1

150 g volkoren koekjes – 30 g gesmolten boter – 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter en de geraspte sinaasappelschil. Druk het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak 10 minuten en zet het dan opzij om af te koelen.
Stap 2

100 g witte chocolade – 40 g boter – 700 g gladde kwark – 3 eieren – 150 g pompoenpuree
Smelt de chocolade en boter samen au-bain-marie. Zet het opzij om af te koelen. Meng de kwark met de eieren en de pompoenpuree.
Stap 3

2 eetlepels gedroogde cranberry's
Voeg de gesmolten chocolade en boter en de gedroogde cranberry's toe aan de kwark. Meng de ingrediënten goed door elkaar en giet het mengsel op de voorgebakken korst. Bak gedurende 1 uur op 180 °C. Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
Stap 4

100 g kristalsuiker – 1 eetlepel boter – 200 g slagroom – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Verdeel de suiker gelijkmatig over een gladde pan met antiaanbaklaag. Verwarm op middelhoog vuur tot het smelt (niet roeren). Voeg de boter toe en meng krachtig met een siliconen garde. Giet geleidelijk en onder voortdurend roeren de room en de sojasaus erbij. Laat 2-3 minuten koken tot het mengsel dik wordt.
Stap 5

100 g hazelnoten
Giet de karamel over de afgekoelde cheesecake en versier met hazelnoten.
De bakvorm moet een diameter van 18-20 cm hebben.
Recept-ID 1166
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer