Romige maïssoep met knapperige zaden
Geniet van de zoete, fluweelachtige rijke smaak van deze romige maïssoep. Gegarneerd met knapperige geroosterde zaden en met een swirl van gezouten slagroom smaakt dit gerecht absoluut maïs-tastisch!
Ingrediënten
Geroosterde zaden:
Slagroom:
Voorbereiding
Stap 1
80 g ui – 30 g boter – 200 g bevroren maïs of uit blik – ½ tl komijnpoeder – ½ tl oregano – ½ tl gedroogde knoflook – ½ tl gedroogde gember – 80 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 400 ml groente- of vleesbouillon – 200 ml kokosmelk
Hak de ui en bak ongeveer 5 minuten in boter goudbruin. Voeg dan de maïs en kruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de Kikkoman Sojasaus, bouillon en kokosmelk toe en laat 30 minuten pruttelen. Mix tot een glad mengsel.
Stap 2
10 g zonnebloempitten – 10 g pompoenpitten – 5 g chiazaad
Rooster de zaden al roerend ongeveer 5 minuten in een pan tot ze bruin kleuren.
Stap 3
100 ml slagroom (uit de koelkast) – 1 tl zoete gerooktepaprikapoeder – 15 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Klop de koude slagroom tot de juiste consistentie (het is stijf en beweegt niet als u de kom op de kop houdt). Breng de slagroom op smaak met de gerooktepaprikapoeder en Kikkoman Sojasaus. Giet het mengsel uit stap 1 in twee kommen, en voeg 1 portie slagroom toe aan elke kom. Decoreer met de geroosterde zaden.
Tip:
Je kunt ook stukjes kipfilet aan de soep toevoegen (als u de ui fruit) of tofu (aan het einde van het kookproces).
Recept-ID 1363
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer