Romige maïssoep met knapperige zaden
Romige maïssoep met knapperige zaden

Romige maïssoep met knapperige zaden

totale tijd55 min.
15 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd

Geniet van de zoete, fluweelachtige rijke smaak van deze romige maïssoep. Gegarneerd met knapperige geroosterde zaden en met een swirl van gezouten slagroom smaakt dit gerecht absoluut maïs-tastisch!

Ingrediënten

2 porties
80 g
ui
30 g
boter
200 g
bevroren maïs of uit blik
 ½ tl
komijnpoeder
 ½ tl
oregano
 ½ tl
gedroogde knoflook
 ½ tl
gedroogde gember
400 ml
groente- of vleesbouillon
200 ml
kokosmelk

Geroosterde zaden:

10 g
zonnebloempitten
10 g
pompoenpitten
5 g
chiazaad

Slagroom:

100 ml
slagroom
1 tl
zoete gerooktepaprikapoeder
Voedingswaarde (per portie):3784 kJ / 904 kcal
72,8 gVetten
26,2 gEiwitten
29,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 g ui – 30 g boter – 200 g bevroren maïs of uit blik –  ½ tl komijnpoeder –  ½ tl oregano –  ½ tl gedroogde knoflook –  ½ tl gedroogde gember – 80 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 ml groente- of vleesbouillon – 200 ml kokosmelk

Hak de ui en bak ongeveer 5 minuten in boter goudbruin. Voeg dan de maïs en kruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de Kikkoman Sojasaus, bouillon en kokosmelk toe en laat 30 minuten pruttelen. Mix tot een glad mengsel.

Stap 2

10 g zonnebloempitten – 10 g pompoenpitten – 5 g chiazaad

Rooster de zaden al roerend ongeveer 5 minuten in een pan tot ze bruin kleuren.

Stap 3

100 ml slagroom (uit de koelkast) – 1 tl zoete gerooktepaprikapoeder – 15 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Klop de koude slagroom tot de juiste consistentie (het is stijf en beweegt niet als u de kom op de kop houdt). Breng de slagroom op smaak met de gerooktepaprikapoeder en Kikkoman Sojasaus. Giet het mengsel uit stap 1 in twee kommen, en voeg 1 portie slagroom toe aan elke kom. Decoreer met de geroosterde zaden.

Tip:

Je kunt ook stukjes kipfilet aan de soep toevoegen (als u de ui fruit) of tofu (aan het einde van het kookproces).

Recept-ID 1363

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 g ui – 30 g boter – 200 g bevroren maïs of uit blik – ½ tl komijnpoeder – ½ tl oregano – ½ tl gedroogde knoflook – ½ tl gedroogde gember – 80 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 ml groente- of vleesbouillon – 200 ml kokosmelk

Hak de ui en bak ongeveer 5 minuten in boter goudbruin. Voeg dan de maïs en kruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de Kikkoman Sojasaus, bouillon en kokosmelk toe en laat 30 minuten pruttelen. Mix tot een glad mengsel.

10 g zonnebloempitten – 10 g pompoenpitten – 5 g chiazaad

Rooster de zaden al roerend ongeveer 5 minuten in een pan tot ze bruin kleuren.

100 ml slagroom (uit de koelkast) – 1 tl zoete gerooktepaprikapoeder – 15 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Klop de koude slagroom tot de juiste consistentie (het is stijf en beweegt niet als u de kom op de kop houdt). Breng de slagroom op smaak met de gerooktepaprikapoeder en Kikkoman Sojasaus. Giet het mengsel uit stap 1 in twee kommen, en voeg 1 portie slagroom toe aan elke kom. Decoreer met de geroosterde zaden.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.