Yakitori van halloumi en aubergine
Yakitori van halloumi en aubergine

Yakitori van halloumi en aubergine

5 2 beoordelingen
totale tijd 25 min.
20 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Spiesjes in Japanse stijl met aubergine met pikante halloumi en Kikkoman Saus voor Rijst.

Ingrediënten

2 porties

Kaas:

150 g
halloumi
 ¼ 
aubergine

Saus:

1 tl
rijstazijn
1 tl
limoensap
1 
teentje knoflook
1 tl
aardappelzetmeel
4 tl
water

Om te serveren:

3 snufjes
geroosterde sesamzaadjes

Om te serveren:

3 
snufjes geroosterde sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):1.317 kJ / 315 kcal
19 gVetten
20 gEiwitten
16 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g halloumi –  ¼  aubergine

Snijd de halloumi en aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 2 cm en rijg ze om en om aan spiesjes.

Stap 2

4 el Kikkoman zoete Sojasaus1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl rijstazijn – 1 tl limoensap – 1  teentje knoflook – 1 tl aardappelzetmeel – 4 tl water

Doe de Kikkoman Saus voor Rijst, Kikkoman Sojasaus, azijn, het limoensap en geraspte knoflookteentje in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur.

Meng ondertussen het aardappelzetmeel met water. Als de vloeistof begint te koken, voeg dan het zetmeelmengsel toe en roer krachtig. Neem de pan van het vuur zodra de vloeistof dik wordt.

Stap 3

3 snufjes geroosterde sesamzaadjes – 3  snufjes geroosterde sesamzaadjes

Gril de spiesjes op 200 - 220 °C gedurende 3-4 minuten, draai elke 20 - 30 seconden zodat ze aan alle kanten gelijkmatig gegrild worden.

Glaceer de gegrilde yakitori met de in stap 2 bereide saus. Serveer de yakitori bestrooid met geroosterde sesamzaadjes.

Recept-ID 1241

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g halloumi – ¼ aubergine

Snijd de halloumi en aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 2 cm en rijg ze om en om aan spiesjes.

4 el Kikkoman zoete Sojasaus1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 tl rijstazijn – 1 tl limoensap – 1 teentje knoflook – 1 tl aardappelzetmeel – 4 tl water

Doe de Kikkoman Saus voor Rijst, Kikkoman Sojasaus, azijn, het limoensap en geraspte knoflookteentje in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur.

Meng ondertussen het aardappelzetmeel met water. Als de vloeistof begint te koken, voeg dan het zetmeelmengsel toe en roer krachtig. Neem de pan van het vuur zodra de vloeistof dik wordt.

3 snufjes geroosterde sesamzaadjes – 3 snufjes geroosterde sesamzaadjes

Gril de spiesjes op 200 - 220 °C gedurende 3-4 minuten, draai elke 20 - 30 seconden zodat ze aan alle kanten gelijkmatig gegrild worden.

Glaceer de gegrilde yakitori met de in stap 2 bereide saus. Serveer de yakitori bestrooid met geroosterde sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.