Yakitori van halloumi en aubergine

totale tijd 25 min.
20 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Spiesjes in Japanse stijl met aubergine met pikante halloumi en Kikkoman Saus voor Rijst.

Ingrediënten

2 porties

Kaas:

150 g
halloumi
 ¼ 
aubergine

Saus:

4 eetlepels
1 theelepel
rijstazijn
1 theelepel
limoensap
1 
teentje knoflook
1 theelepel
aardappelzetmeel
4 theelepels
water

Om te serveren:

3 
snufjes geroosterde sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie): 1317 kJ  /  315 kcal
19 g Vetten
20 g Eiwitten
16 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

150 g halloumi –  ¼  aubergine

Snijd de halloumi en aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 2 cm en rijg ze om en om aan spiesjes.

Stap 2

4 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel rijstazijn – 1 theelepel limoensap – 1  teentje knoflook – 1 theelepel aardappelzetmeel – 4 theelepels water

Doe de Kikkoman Saus voor Rijst, Kikkoman Sojasaus, azijn, het limoensap en geraspte knoflookteentje in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur.

Meng ondertussen het aardappelzetmeel met water. Als de vloeistof begint te koken, voeg dan het zetmeelmengsel toe en roer krachtig. Neem de pan van het vuur zodra de vloeistof dik wordt.

Stap 3

3  snufjes geroosterde sesamzaadjes

Gril de spiesjes op 200 - 220 °C gedurende 3-4 minuten, draai elke 20 - 30 seconden zodat ze aan alle kanten gelijkmatig gegrild worden.

Glaceer de gegrilde yakitori met de in stap 2 bereide saus. Serveer de yakitori bestrooid met geroosterde sesamzaadjes.

Recept-ID 1241

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

150 g halloumi –  ¼  aubergine

Snijd de halloumi en aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 2 cm en rijg ze om en om aan spiesjes.

4 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel rijstazijn – 1 theelepel limoensap – 1  teentje knoflook – 1 theelepel aardappelzetmeel – 4 theelepels water

Doe de Kikkoman Saus voor Rijst, Kikkoman Sojasaus, azijn, het limoensap en geraspte knoflookteentje in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur.

Meng ondertussen het aardappelzetmeel met water. Als de vloeistof begint te koken, voeg dan het zetmeelmengsel toe en roer krachtig. Neem de pan van het vuur zodra de vloeistof dik wordt.

3  snufjes geroosterde sesamzaadjes

Gril de spiesjes op 200 - 220 °C gedurende 3-4 minuten, draai elke 20 - 30 seconden zodat ze aan alle kanten gelijkmatig gegrild worden.

Glaceer de gegrilde yakitori met de in stap 2 bereide saus. Serveer de yakitori bestrooid met geroosterde sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.