Yakitori van halloumi en aubergine
Spiesjes in Japanse stijl met aubergine met pikante halloumi en Kikkoman Saus voor Rijst.
Voorbereiding
Stap 1
150 g halloumi – ¼ aubergine
Snijd de halloumi en aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 2 cm en rijg ze om en om aan spiesjes.
Stap 2
4 eetlepels Kikkoman zoete Sojasaus – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 theelepel rijstazijn – 1 theelepel limoensap – 1 teentje knoflook – 1 theelepel aardappelzetmeel – 4 theelepels water
Doe de Kikkoman Saus voor Rijst, Kikkoman Sojasaus, azijn, het limoensap en geraspte knoflookteentje in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur.
Meng ondertussen het aardappelzetmeel met water. Als de vloeistof begint te koken, voeg dan het zetmeelmengsel toe en roer krachtig. Neem de pan van het vuur zodra de vloeistof dik wordt.
Stap 3
3 snufjes geroosterde sesamzaadjes
Gril de spiesjes op 200 - 220 °C gedurende 3-4 minuten, draai elke 20 - 30 seconden zodat ze aan alle kanten gelijkmatig gegrild worden.
Glaceer de gegrilde yakitori met de in stap 2 bereide saus. Serveer de yakitori bestrooid met geroosterde sesamzaadjes.
Recept-ID 1241
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer