
Chocolade-appels
Verrassend gegrilde chocolade-appels met pecannoten de barbecue, een recept met KIKKOMAN sojasaus. Verras je gasten eens met appels in een romig deegjasje en een lekkere chocolade-notenvulling – perfect afgerond met de pittige KIKKOMAN sojasaus.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 4 zurige appels
- 2 el vers citroensap
- 2 el KIKKOMAN sojasaus
- 80 g bloem
- 2 el cacao
- 80 g pure chocolade
- 120 g boter
- 120 g suiker
- 2 eieren
- 2½ el chocodrops
- 60 g pecannoten
Bereiding
- Spoel de appels af, droog ze af en snijd ze overdwars doormidden. Verwijder de klokhuizen met een meloenschepje en hol de appelhelften een beetje uit. Meng het citroensap met de KIKKOMAN sojasaus en bestrijk hiermee de appelhelften aan de binnenkant.
- Meng de bloem met de cacao. Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige schaal au bain-marie. Neem de schaal van de pan, laat de gesmolten chocoladeboter even afkoelen en roer er vervolgens de suiker, eieren en het bloemcacaomengsel stevig door.
- Vul de appelhelften met de chocolademassa en verdeel er de chocodrops en pecannoten over.
- Plaats de gevulde appelhelften op de grillpan en gril ze ca. 20 minuten boven indirecte hitte.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 4 zurige appels
- 2 el vers citroensap
- 2 el KIKKOMAN sojasaus
- 80 g bloem
- 2 el cacao
- 80 g pure chocolade
- 120 g boter
- 120 g suiker
- 2 eieren
- 2½ el chocodrops
- 60 g pecannoten