Chocolade-appels
Chocolade-appels

Chocolade-appels

totale tijd50 min.
30 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Verrassend gegrilde chocolade-appels met pecannoten de barbecue, een recept met KIKKOMAN sojasaus. Verras je gasten eens met appels in een romig deegjasje en een lekkere chocolade-notenvulling – perfect afgerond met de pittige KIKKOMAN sojasaus.

Ingrediënten

4 porties
4 
zurige appels
2 eetlepels
vers citroensap
80 g
bloem
2 eetlepels
cacao
80 g
pure chocolade
120 g
boter
120 g
suiker
2 
eieren
2 ½ eetlepels
chocodrops
60 g
pecannoten
Voedingswaarde (per portie):3368 kJ / 805 kcal
50 gVetten
10 gEiwitten
78 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Spoel de appels af, droog ze af en snijd ze overdwars doormidden. Verwijder de klokhuizen met een meloenschepje en hol de appelhelften een beetje uit. Meng het citroensap met de KIKKOMAN sojasaus en bestrijk hiermee de appelhelften aan de binnenkant. 

Stap 2

Meng de bloem met de cacao. Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige schaal au bain-marie. Neem de schaal van de pan, laat de gesmolten chocoladeboter even afkoelen en roer er vervolgens de suiker, eieren en het bloem­cacao­mengsel stevig door. 

Stap 3

Vul de appelhelften met de chocolademassa en verdeel er de chocodrops en pecannoten over.

Stap 4

Plaats de gevulde appelhelften op de grillpan en gril ze ca. 20 minuten boven indirecte hitte. 

Recept-ID 962

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Spoel de appels af, droog ze af en snijd ze overdwars doormidden. Verwijder de klokhuizen met een meloenschepje en hol de appelhelften een beetje uit. Meng het citroensap met de KIKKOMAN sojasaus en bestrijk hiermee de appelhelften aan de binnenkant. 

Meng de bloem met de cacao. Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige schaal au bain-marie. Neem de schaal van de pan, laat de gesmolten chocoladeboter even afkoelen en roer er vervolgens de suiker, eieren en het bloem­cacao­mengsel stevig door. 

Vul de appelhelften met de chocolademassa en verdeel er de chocodrops en pecannoten over.

Plaats de gevulde appelhelften op de grillpan en gril ze ca. 20 minuten boven indirecte hitte. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.