Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas
Zoeken
Filter
Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas
Bookmark
18 van 364

Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas

Dit heerlijke, groene soeprecept is gemaakt met verse erwten, hoewel je ook ontdooide diepvrieserwten kan gebruiken. Kikkoman Ponzu voegt een subtiele citroen smaak toe en de geroosterde kikkererwten en feta vormen een mooi contrast met de zachte textuur van de soep. Geschikt voor vegetariërs.

Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1810 kJ / 433 kcal
Vetten: 30,6 g
Eiwitten: 14,6 g
Koolhydraten: 28,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 100 g aardappelen
  • 100 g prei
  • 1 eetlepel boter
  • 200 g groene verse erwten
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citrus
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1 eetlepel verse munt

Om te serveren:

  • 150 g gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 60 g fetakaas
  • 1/2  theelepel peper

Bereiding

  1. Snij de aardappelen in blokjes, snij de prei in schijfjes. Laat het in een pan in boter bakken, en als ze wat zachter zijn, giet de bouillon erbij en voeg de erwten toe. Breng het op smaak met Kikkoman Ponzu citrus en peper. Laat het 20 minuten koken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ⁰C. Bestrijk de afgespoelde kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder en koriander. Doe ze in een blik cakevorm en bak ze 15 minuten.
  3. Mix de soep met een blender tot een gladde massa en bestrooi het met verse munt. Serveer met geroosterde kikkererwten en verkruimelde fetakaas.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1810 kJ / 433 kcal
Vetten: 30,6 g
Eiwitten: 14,6 g
Koolhydraten: 28,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 100 g aardappelen
  • 100 g prei
  • 1 eetlepel boter
  • 200 g groene verse erwten
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel Kikkoman Ponzu Citrus
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1 eetlepel verse munt

Om te serveren:

  • 150 g gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 60 g fetakaas
  • 1/2  theelepel peper