Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas
Dit heerlijke, groene soeprecept is gemaakt met verse erwten, hoewel je ook ontdooide diepvrieserwten kan gebruiken. Kikkoman Ponzu voegt een subtiele citroen smaak toe en de geroosterde kikkererwten en feta vormen een mooi contrast met de zachte textuur van de soep. Geschikt voor vegetariërs.
Ingrediënten
Om te serveren
Voorbereiding
Stap 1
Snij de aardappelen in blokjes, snij de prei in schijfjes. Laat het in een pan in boter bakken, en als ze wat zachter zijn, giet de bouillon erbij en voeg de erwten toe. Breng het op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen en peper. Laat het 20 minuten koken.
Stap 2
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ⁰C. Bestrijk de afgespoelde kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder en koriander. Doe ze in een blik cakevorm en bak ze 15 minuten.
Stap 3
Mix de soep met een blender tot een gladde massa en bestrooi het met verse munt. Serveer met geroosterde kikkererwten en verkruimelde fetakaas.
Recept-ID 1040
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer