Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas
Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas

Gemakkelijke erwtensoep met munt, kikkererwten en fetakaas

totale tijd35 min.
10 min.voorbereidingstijd
25 min.kooktijd

Dit heerlijke, groene soeprecept is gemaakt met verse erwten, hoewel je ook ontdooide diepvrieserwten kan gebruiken. Kikkoman Ponzu voegt een subtiele citroen smaak toe en de geroosterde kikkererwten en feta vormen een mooi contrast met de zachte textuur van de soep. Geschikt voor vegetariërs.

Ingrediënten

2 porties
100 g
aardappelen
100 g
prei
1 eetlepel
boter
200 g
groene verse erwten
700 ml
groentebouillon
 ½ theelepel
versgemalen peper
1 eetlepel
verse munt

Om te serveren

150 g
gekookte kikkererwten
1 eetlepel
olijfolie
1 eetlepel
paprikapoeder
1 theelepel
gemalen koriander
60 g
fetakaas
 ½ theelepel
peper
Voedingswaarde (per portie):1810 kJ / 433 kcal
30,6 gVetten
14,6 gEiwitten
28,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snij de aardappelen in blokjes, snij de prei in schijfjes. Laat het in een pan in boter bakken, en als ze wat zachter zijn, giet de bouillon erbij en voeg de erwten toe. Breng het op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen en peper. Laat het 20 minuten koken.

Stap 2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ⁰C. Bestrijk de afgespoelde kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder en koriander. Doe ze in een blik cakevorm en bak ze 15 minuten.

Stap 3

Mix de soep met een blender tot een gladde massa en bestrooi het met verse munt. Serveer met geroosterde kikkererwten en verkruimelde fetakaas.

Recept-ID 1040

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snij de aardappelen in blokjes, snij de prei in schijfjes. Laat het in een pan in boter bakken, en als ze wat zachter zijn, giet de bouillon erbij en voeg de erwten toe. Breng het op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen en peper. Laat het 20 minuten koken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ⁰C. Bestrijk de afgespoelde kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder en koriander. Doe ze in een blik cakevorm en bak ze 15 minuten.

Mix de soep met een blender tot een gladde massa en bestrooi het met verse munt. Serveer met geroosterde kikkererwten en verkruimelde fetakaas.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.