Zoeken
Filter
Komkommer kimchi
Bookmark
66 van 364

Komkommer kimchi

Bereidingswijze en ingrediënten voor het maken van komkommer kimchi.

Komkommer kimchi
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 15 min
Marinertijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 158 kJ / 38 kcal
Vetten: 1,3 g
Eiwitten: 1,4 g
Koolhydraten: 4,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

Bereiding

1. Was de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. 

2. Wrijf het in met zout en laat het ongeveer 10 minuten in een kom staan. 

3. Was de stukjes komkommer om het zout te verwijderen en knijp ze lichtjes uit. 

4. Meng de stukjes komkommer met Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi, de suiker en de sesamzaadjes (of doe het in een diepvrieszakje) en laat het minstens 15 minuten in de koelkast afkoelen. Besprenkel met wat sesamolie of olijfolie indien gewenst en serveer de komkommer kimchi. 

5. Gemarineerde komkommer kimchi kan zo’n 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard.

 

 

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 15 min
Marinertijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 158 kJ / 38 kcal
Vetten: 1,3 g
Eiwitten: 1,4 g
Koolhydraten: 4,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)